SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürkevi Müze Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Atatürkevi Müzesi'nin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde açılacağı bildirildi.

Daha önce Atatürkevi olarak kullanılan bina, yapılan düzenleme ile Malatya Atatürkevi Müzesi'ne dönüştürüldü.
Müzenin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anam Günü'nde düzenlenecek törenle açılacağı kaydedildi.

Müzenin düzenlenmesi çalışmalarına katılan İnönü Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ, müzenin 1 salon ve 6 ayrı oda halinde düzenleneceğini aktararak, her bir odanın ayrı bir şekilde düzenleneceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Akçadağ, müze salonunun konferans salonu şeklinde düzenlendiği belirterek, burada ziyarete gelen öğrencilere Cumhuriyet dönemi ile ilgili olarak konferansların verilerek, slayt gösterilerinin sunulabileceğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Akçadağ, "Atatürk'ün Malatya'ya geldiği zaman kullandığı eşyalardan oluşan odası olacak. Bir oda Atatürk kitaplığı ve Cumhuriyet dönemiyle ilgili fotoğraflarla düzenlenecek. Bir odada ise Malatya'nın Cumhuriyet dönemi ile ilgili eserleri yer alacak. Malatya'nın Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir oda da düzenlenecek. Müze için Genelkurmay Başkanlığı silah koleksiyonu gönderecek. Burası Malatya için güzel ve anlamlı bir müze olacak. Hem Malatya için hem de Cumhuriyet dönemi için önemli bir müze açılıyor. Müze açılmadan vatandaşlarımız şimdiden yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Malatya'da önemli bir eksiklik giderildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız