SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Atatürk'le İlişkilerimiz Hastalıklı..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun Cumhuriyet Haftası kutlama programları çerçevesinde, gazeteci- yazar Can Dündar "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu söyleşiye katıldı. Bu arada, Cumartesi günkü Cumhuriyet Koşusu ise iptal edildi.

DÜNDAR'IN SÖYLEŞİSİ..
Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki söyleşiyi; CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler dinlediler.

Dündar, böylesine bir organizasyonun, "Türkiye'nin hassas bir döneminde, Atatürkçü rektörlere yönelik olayların meydana geldiği bir döneme rastlamasının ayrı bir önem taşıdığını, başta İnönü Üniversitesi rektörü olmak üzere sırada başka rektörlerin de olabileceğini" belirtip, öğrencilerin rektörlerine sahip çıkmasını isteyerek başladığı konuşmasında, "Atatürk'le ilişkilerimiz hastalıklı. Bir türlü sağlıklı ilişki kuramadık. Gecekondu yapan insanlar, yıkmaya gelenlere Atatürk posteriyle karşı çıkıyor. Birileri Atatürk heykelini rehin alıp, 'bana iş bulun' diyor. Hatta Türk-İş bile gidip yöneticileri Anıtkabir'e şikayet ediyor.. Böyle şey olur mu? Bunlar Atatürk'ü özümsememiş, anlamamışlar. Atatürkçülük dogma değildir. Atatürk'ü herkes bir tarafından tuttu. Kenan Evren'den Necmettin Erbakan'a, Doğu Perinçek'ten Alparslan Türkeş'e kadar.. Hatta liberaller bile 'Atatürk liberaldir' diyerek sahiplenmeye çalıştı. Halka karşı ihtilal yaptılar, Atatürk'ün arkasına sığındılar." dedi.

Daha sonra soru yanıt bölümüne geçildi. Dündar, öğrencilerin konuya ilişkin sorularına yanıt verdi.

CUMHURİYET KOŞUSU İPTAL..
Bu arada, üniversitedeki Cumhuriyet Haftası kutlamaları çerçevesinde organize edilen ve 22 Ekim Cumartesi günü yapılacağı belirtilen Cumhuriyet Koşusu'nun, "yeterli katılım olmadığı gerekçesiyle iptal edildiği" duyurusu da, üniversitenin internet sitesinde yeraldı.

Öte yandan, hafta çerçevesinde 26 Ekim Çarşamba günü saat 17.00'de Rektörlük binası önünden başlayacak Cumhuriyet Fener Alayı düzenlendiği de bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız