SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürksüz Ders Kitabı Krizi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:51
Atatürksüz Ders Kitabı Krizi
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından, ilkokul birinci sınıf Türkçe öğretmen kılavuz kitaplarında İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine yer verilmediği öne sürüldü.

 

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, 2013-2014 eğitim öğretim yılında kullanılmak üzere özel bir yayınevi tarafından ilkokul birinci sınıf için basılan Türkçe öğretmen kılavuz kitaplarının ön bölümünde bulunması gereken İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtası ile yaprağın arka yüzünde bulunan Öğrenci Andı’nın ve Mustafa Kemal Atatürk posterinin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi. Sungar, "Ders kitaplarının hazırlanması ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 8’inci maddesinin C bendi 8 numaralı kısmında bulunan ‘İlköğretim 1, 2 ve 3’üncü sınıflara ait kitaplarda, yaprağın ön yüzünde Türk bayrağı ile birlikte İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtası, yaprağın arka yüzünde Öğrenci Andı, üçüncü yaprağın ön yüzünde Atatürk resmi ve alt kısmında Mustafa Kemal Atatürk yazısı bulunur’ ibaresi yer almaktadır. Bu uygulamalar, Türk ulusuna Atatürk’ü unutturarak, ulusal kimliği yok etme politikalarıdır" ifadelerini kullandı.

 

Yönetmeliğe aykırı davranıldığını öne süren Sungar, basımevi hakkında yasal işlem başlatılması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız