SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ü Anıyoruz

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72'nci yıldönümü nedeniyle 10 Kasım Çarşamba günü Malatya'da da çeşitli törenlerle anılacak.

ANITTAKİ TÖREN..
İlk tören Atatürk Anıtı önünde yapılacak. 08.45'de anıta çelenk sunulacak. Atanın ölüm saati olan 09.05'de Vilayet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ŞKO Endüstri Meslek Lisesi ile fabrikaların sirenlerinin çalınmasıyla 2 dakikalık saygı duruşuna geçilecek. Daha sonra 2. Ordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecek ve Anıt Şeref Defteri Vali Ulvi Saran tarafından yazılacak. Buradaki törenden sonra Atatürk Evi ziyaret edilecek.

ANMA TÖRENİ..
Halk Eğitim Merkezi salonundaki anma toplantısı 09.30- 10.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, 10 Yıl nutkunun bantan okunması ve 10. Yıl Marşı'nın söylenmesinin ardından Cumhuriyet Lisesi Tarih öğretmeni Erkan Erdoğan "Atatürrk'ün Son Günleri"ni anlatacak. Bir öğrenci tarafından şiir okunmasının ardından 2. Ordu'dan Albay Recep Durmuş, "Atatürk'ün Askeri Kişiliği" konusunda konuşacak.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Oratoryo, Seçme Marşlar ve Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar sunulacak ve tören sona erecek.

ÜNİVERSİTEDE..
Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde de bir anma toplantısı yapılacak.

Ahmet Yesevi Salonu'nda 13.45'deki toplantı Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar'ın Müzik Bölümü tarafından sunulmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal'ın "ölümsüz Atatürk" konulu konuşmasıyla son bulacak.

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın mesajı şöyle:

10 Kasım Atatürk’ü anmanın yanı sıra, O’nun ideallerini bir kez daha hatırlamanın ve milletimizin sahip olduğu değerlerin farkına varmamızın vesilesi olmalıdır.İdari şeklini Demokratik Cumhuriyet olarak kabul edip, adını Türkiye Cumhuriyeti koyduğu ve en büyük armağanı olarak kabul ettiğimiz devletimize ve demokratik cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmayı ödev bilmeliyiz. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet olarak yaşama kararlılığı ve daha müreffeh bir ülkede yaşama azmimiz sonsuza kadar sürecektir.Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her zaman ve her şartta sahip çıkmalıyız ve laik Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 72.yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir komutan olarak halkıyla birlikte kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandıran büyük bir lider ve devlet adamıdır. Bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti koruyarak, O’nun temel felsefesini doğru bir şekilde anlamaktır.

Tarihe ismini altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 72. yıldönümünde rahmetle anıyor, hedef gösterdiği ‘muassır medeniyetler seviyesine çıkmak’ için vargücümüzle çalışacağımızı belirtmek isterim."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de şu mesajı yayınladı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük komutan ve devrimci, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 72. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz

Yaşarken yaptığı iş varoluşumuzun gerçekleşmesi anlamına geldiğinden, 10 Kasım; Biz Atatürkçüler için eleştiri, özeleştiri aynaya bakma, sorumluluklarımızı hatırlama yani ders çıkarma günüdür. Ülkemizin üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmalı, karanlıkları parçalamalıyız. .

Emperyalizmine ve onun uşaklarına karşı verdiği mücadele sonucu, güzel ülkemizde laik ve ulusal bir CUMHURİYETİ kuran, bizlere emanet eden yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ün, Cumhuriyetimizi nasıl kurduğunu hepimizin iyi bilmesi ve anlaması çok önemlidir.

Sıfır imkânla işgal edilen vatanını kurtarmış, emperyalizmi ve yardakçılarını yenmiş, ülkesini tam bağımsız yapmış, bununla kalmamış milletini çağdaşlaştırmak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiş, bir doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış böyle bir önder, bilge, millet atası hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor. Yabancılar işte bu yüzden Atatürk saygımızı anlayamıyorlar.

Günümüzde...
Yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün ilke ve devrimleri, AB tarafından en büyük engel olarak görülmektedir.

Tüm ulusal kimliğimizle “Anadolulu” olmayı bırakarak, “Avrupalı” olmamızı hedefleyen bir “AB’ci” liğin yerli işbirlikçileri ve başta ABD ve AB olmak üzere emperyalist dünya Kemalizm’e saldırıyor. “Kemalizm çağ dışı kalmış bir düşüncedir;” diyorlar. Dış güçlerle iş birliği halinde olanlar Cumhuriyet kurumlarını tahrip ediyorlar. Ülkemiz bölünme ve parçalanma noktasına geldi. Buna karşın Kemalizm’in bayrağı mazlum dünyada bağımsızlık bayrağı olarak dalgalanıyor.

Ayrıca güzel ülkemizde, AB-D emperyalizmi yardakçılarının bazıları, yüce önderimizi halkımıza yanlış tanıtmakta, bazıları yandaş TV programlarında KEMALİZM gericiliktir diyebilmekte, bazıları da yüce önderimizin YURTTA SULH, CİHANDA SULH özdeyişine, derinlikli bir felsefenin ürünü olmadığını söyleyerek karşı çıkmakta ve yine KEMALİZMİ kuru bir ideoloji olarak tanımlamaktadırlar.

Bazıları da geçmişte Rıza Nur gibilerinin yaptığı gibi onun anne ve baba geçmişini araştırma bahanesi ile şimdi yine Atamızı yıpratmak için uğraş vermektedirler.

Ne hikmetse, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve hem de aydın geçinen bu kişiler, yüce önderimize karşı halkımızca duyulan sevgi ve saygıyı azaltmak için yoğun çaba içindeler!

Biraz hüzünlü ve öfkeliyiz…
Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ülkümüzde bir sarsılma düşünülmesin.

Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ülkümüzü ve tam bağımsızlığımızı daha örgütlü ve bilinçli bir mücadele ile mutlaka başaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Atatürk’ün mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız.

Her kim ne yaparsa yapsın, bizlere padişaha kul olma yerine, bağımsız ulus ve özgür vatandaş olma bilinci aşılayan yüce önderimize duyulan, sevgi ve saygı sonsuza kadar yaşayacaktır. Onun ilke ve devrimleri, emperyalizmine karşı direnen tüm uluslara da örnek olmaya devam edecektir. Çünkü o bizim gözbebeğimiz!!!

Saygıdeğer Atamızı, kaybedişimizin 72 yılında, onu saygı, sevgi ve hürmetle anıyoruz. Işıklar içinde yatsın."

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman'ın mesajı şöyle:

"72. yıl önce bu saatlerde Türk ulusu olarak en büyüğümüzü kaybettik. Bugünün acılarımızı umuda dönüştüren yönü “Beden Atatürk’ü” kaybederken “Düşünce Atatürk’e” kavuşmuş olmamızdır.Saat 9′u 5 geçe insan ve insanlık sevgisiyle dolu,vatan sevgisiyle dolu koca bir yürek durdu.Ama saatler durmadı.Dünya dönüyordu.Gerçek olan ölümlere yas tutmak değildir.Esas olan yaşamak ve yaşatmaktır.”Beden Atatürk’ü” kaybettik ama “Düşünce Atatürk’e” kavuştuk.Şimdi onun değerini iyi bilmeliyiz. Türk ulusu, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderiyle ve O'nun kurduğu Cumhuriyet'le haklı olarak gurur duymaktadır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman
değişmeyecektir. Bir gün Atatürk düşüncesini de kaybedersek işte o zaman 10 Kasımlar yas tutma zamanıdır. Aramızdan ayrılışının 72. yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız