SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programı..

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Perşembe günü Malatya'da da kutlanacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 86'ncı yıldönümü nedeniyle yapılacak kutlamalar, Atatürk Anıtı önü ve İnönü Stadı'ndaki törenlerle gerçekleştirilecek. Bu arada Belediye Başkanı Cemal Akın ile Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir bir açıklama yaptı.

PROGRAM..
19 Mayıs Perşembe günkü ilk tören; 09.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Çelenklerin konulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek.

İnönü Stadı'ndaki kutlamalar ise saat 10.00'da Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrenciler ile halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. İstiklal Marşı ve göndere bayrak çekilmesinin ardından, Vali Osman Derya Kadıoğlu ile öğrenci konuşmaları yapılacak. Daha sonra tören geçişi olacak.

Tören geçişinin ardından saha içinde ve maraton tribününde fon ve kareografik gösteriler gerçekleştirilecek.

Saha içi gösterilerde; İnönü Üniversitesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Atatürk Kız, Malatya, Hacı Ahmet akıncı, Fatih, Orgeneral Eşref Bitlis, Turgut Özal Anadolu, Kubilay, Cumhuriyet, Turgut Özal, 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal ve Metin Emiroğlu Lisesi öğrencileri görev alacaklar.

Maraton tribününde ise; Anadolu, Anadolu Kız Meslek, İmam Hatip, Ticaret, Anadolu Ticaret Meslek, Gazi Liseleri, Atatürk, Kazım Karabekir, Vakıfbank, Milli Eğitim Vakfı, Türkiyem ve 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencileri fon gösterisi yapacaklar.

Akşam da İnönü Üniversitesi'nde Gençlik Yürüyüşü ve Konser gerçekleştirilecek.

AKIN'IN MESAJI
Belediye Başkanı Akın'ın mesajı şöyle:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile sonuçlanan Milli Mücadelemizi başlatan sürecin başlangıç noktasını oluşturan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 86. yıldönümünü coşku ve mutlulukla kutluyoruz.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençliği’ne armağan edilen bu anlamlı gün, Birinci Dünya Savaşı sonrası milletimizin karşı karşıya kaldığı varoluş mücadelesinin ateşini yakmış, bu mücadele uzun ve eziyetli bir süreç sonrasında dünya tarihine parlak bir askeri / siyasi zafer olarak geçmiştir.

Kıvılcımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da çakılan ve gücünü millet iradesinden alan Kurtuluş Savaşımızın en değerli ürünü ise Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Milletimizin çağdaş ve demokratik değerlerle bütünleşerek, dünya sahnesinde hak ettiği yeri alması için uygun şartlar oluşturan Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs 1919 ruhu ile sonsuza kadar yaşayacaktır.

Cumhuriyetimizin ve cumhuriyetimizin bize sağladığı ulusal bağımsızlığımızın teminatı ise Türk gençliğidir.

Cumhuriyetimizin gençliğe emanet edilmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin yenilikçi anlayışını ve her daim var olacak dinamizmine vurgu yapmaktadır. Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı günün gençliğe armağan edilmiş olması da, gençliğin Türkiye Cumhuriyeti için taşıdığı anlam ve önemi çarpıcı bir biçimde göstermektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe olan inanç ve güvenini Gençliğe Hitabe’sinde veciz bir şekilde vurgulamış, “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” sözleri ile de Türk gençliğine yürüyeceği yolu göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimize geleceği kurma yolunda sevgilerimi sunuyorum”

"SOYLU BAŞKALDIRININ YILDÖNÜMÜ.."
ADD Malatya Şube Başkanı Tunçdemir de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

" Türk Ulusu için bir dönüm noktası ve kuruluşun başlangıcı olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği en büyük bayramlardan biridir.

Batılı emperyalistler, yüzyıllardan beri hazırladıkları acımasız bir öldürü planını adım, adım Sevr’e doğru taşıyorlardı. 10 Ağustos 1920’ de Sevr’in imzalanmasıyla Türkler’i yalnız Rumeli ve Trakya’dan değil, bin yıllık toprakları Anadolu’dan da atmayı, hatta yurtsuzlaştırarak tarihten silmeyi hedefliyordu. Mustafa Kemal tüm bunları Söylevi’ in başında genel durum olarak özetliyordu. İstanbul’da oturarak ülkeyi ve ulusu kurtarmak olanaksızdı. O yüzden Anadolu’ya gitmeliydi, halkına durumu anlatmalı, ona umut vererek örgütlemeliydi.
Bu ulus tutsak olmaktansa ölsün daha iyiydi.

Ulusal slogan belirlenmişti : Ya ölüm ya bağımsızlık !

Mayıs ayı, Türk devrim tarihi açısından önemli olayları içermektedir. Bunların başında,
19 Mayıs 1919 günü, Devrimin mimarı Yüce Atatürk’ün 18 arkadaşı ile birlikte Samsun’a, Anadolu’nun bağrına ayak basışı gelmektedir. Vurgulamak gerekir ki, bu eylem, tutsak hatta yok edilerek tarih sahnesinden silinmek istenen bir ulusun bağrından yetişen Mustafa Kemal ve bir avuç yurtseverin, yüzyılların onaylı (tescilli) emperyalistlerinin ve maşalarının acımasız senaryosuna yürekli ve açık bir başkaldırısıdır. Son derece ustaca bir strateji ile adım, adım ve olağanüstü zorluklar aşılarak gerçekleştirilmiştir.

Cumhuriyetin genç kuşaklarına, Devrim’ in tarihini, felsefesiyle ruhuyla ve de ustalıkla aktarılması gerekmektedir Aradan geçen 86 yıla karşın, hâlâ çok önemli toplum katmanları Büyük Atatürk’ü anlamış değil..
1919-38 arası, salt Türkler açısından değil, insanlık tarihi açısından da görkemli bir süreçti. “Uçurumun eşiğinde yıkık bir ülke.. Türlü düşmanlarla yıllarca süren kanlı boğuşmalar... sonunda bağımsızlık.. işte Türk Devriminin genel tanımı..” Mustafa Kemal’in sözleriydi. Emanet çok değerliydi. Bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşamanın bedeli ağırdı. Tüm yurttaşlar bu sorumluluk bilincine eriştirilmeliydi İçimiz kan ağlayarak altını çizmek isteriz ki; ulusumuzu günümüz ölçüleriyle tutsak etmek isteyenler, içeride, hiçbir tarihsel zamanda olmadığı ölçüde ortak ve yandaş bulabilmektedir!

20. yüzyılın başında tüm mazlum uluslara örnek oluşturan şanlı ulusal kurtuluş savaşı ile
anti-emperyalist başkaldırının kahramanı olan Türk Ulusu ve egemenliğindeki tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, 21. Yüzyıl başında bir kez daha bağımsızlık ve egemenlik sorunsalı ile kuşatılmıştır. Mustafa Kemal’in Türkiye’si, 86 yıl önce yenilgiye uğrattığı emperyalistler karşısında, Sevr’in rövanşını, “3. Binyılın yeni yöntem ve ölçüleri” ile yitirme tehlikesiyle yüz yüzedir. Ülke adım, adım sömürgeleştirilmektedir ve çok da yol alınmıştır

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı önemli bir bayramdır.Onun için gençliğe armağan edilen bayramın anlamını iyi bilmek mecburiyetindeyiz.O’nun ilkelerine 4 elle, beynimiz ve yüreğimizle sarılarak, tam bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimiz üzerine titreyerek sonsuza dek, artan bir uyanıklık ve bilinçle koruyup kollamalıyız.

Samsun’a 19 Mayıs 1919 tarihinde ayak basan Atatürk’ün hedeflediği noktada, bizlerde gençlere bu bayramı en iyi şekilde anlatmalıyız. Yeniden yapılanmanın doğum günü, geleceğimiz gözbebeğimiz gençlerimize bayram olarak armağan eden Atatürk’ümüzle arkadaşlarının anıları önünde özlemle, minnetle saygıyla eğiliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız