SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ü Anma Programı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70'inci yıldönümünde, 10 Kasım Pazartesi günü Malatya'da da törenlerle anılacak. Bu arada, 10 Kasım dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

KENTTEKİ TÖREN..
70.Ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni 10 Kasım Pazartesi günü saat 08.40’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak.

Buradaki anma töreninde Anıta çelenkler sunulacak ve Atatürk’ün aramızdan ayrılma saati olan 09.05’de sirenlerin 2 dakika boyunca çalmasıyla saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra İstiklal Marşı söylenecek ve Anıt önündeki anma töreni Vali Halil İbrahim Daşöz’ün, anıt şeref defterini imzalamasıyla sona erecek.

Daha önceki yıllarda Anıt önündeki törenin ardından Atatürk Evi ziyaret edilip anma töreni Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, Halk Eğitim Merkezi’nin ve Atatürk Evi’nin bakım ve onarımda olması nedeniyle anma töreni Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek.

Buradaki anma töreni İstiklal Marşı, 10.Yıl Nutku ve 10.Yıl Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak.

Daha sonra İnönü Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Ramazan Çiflikçi ‘ 21.Yüzyılda Atatürkçü Düşünce’ konusunda konuşma yapacak..

Ardından bir öğrenci tarafından şiir okunacak. Daha sonra 2. Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Binbaşı Mustafa Akbulut ‘Atatürk Gibi Hissetmek, Onun Gibi Düşünmek ve Onun Gibi Davranmak’ konulu konuşma yapacak.

Daha sonra Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunacak. Ardından Gençliğin Ata’ya Cevabı öğrenciler tarafından hep birlikte söylenecek,

Anma töreni seçme marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesi ve Oratoryo ile sona erecek.

ÜNİVERSİTEDE..
10 Kasım Pazartesi günü İnönü Üniversitesi'nde de ayrı bir anma töreni gerçekleştirilecek.

08.45- 09.15 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde; çelenk sunma, İstiklal Marşı, saygı duruşu törenleri yapılacak ve daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçilecek.

09.30- 09.45 arasında Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Çok Sesli Korosu müzik dinletisi sunacak.

09.45- 10.30 arasında Yrd.Doç.Dr. Yaşar Kaya "Yeni Yüzyıl ve Atatürk İlkeleri" konusunda konuşacak.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla, "Devletimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 70.yılını andığımız bu günde, onun büyük ve kutsal mirası üzerinde, demokrasi ile çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, emin adımlarla ilerliyoruz.

Büyük Atatürk'ün gösterdiği yolda muasır milletler seviyesinin de üzerinde olmak için, Türk insanının önüne çıkacak bütün engelleri aşmada büyük bir kudret ve inanç sahibi olduğu muhakkaktır.

21. Yüzyıl gerçekleri bir kez daha göstermiştir ki, "Çağını Aşmış bir lider" olarak Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Türk Milleti için büyük bir önder, büyük bir asker, büyük bir siyasetçi, büyük bir devlet adamıdır.

Ebediyete ulaşmasının 70.yılında bu yüce önderimizi ve onunla birlikte Devletimizi Cumhuriyetimizi kuran silah arkadaşlarının aziz hatıralarının önünde bir kez daha sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor, Cenab-ı Hakk'tan sonsuz rahmet diliyorum." mesajını yayınladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın mesajı ise şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca kendisini milletine adamış, bütün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen önüne çıkan güçlükleri aşarak, dünyada eşine az rastlanan Kurtuluş Savaşı zaferini kazanmış ve milletimize Cumhuriyeti armağan etmiştir.

Cumhuriyeti kurarak milletimize çağdaş uygarlığın kapılarını açan Mustafa Kemal Atatürk, bizlere muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini göstermiştir.

Millet olarak bize düşen görev, O’nun fikirlerini iyi anlayarak, bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

O’nun fikirlerini anlamaya çalışmak ve mücadele heyecanını yaşamak, Atatürk’ü anmanın en doğru yoludur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 70. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz."

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'in mesajı şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük komutan ve devrimci, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 70. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz

Yaşarken yaptığı iş varoluşumuzun gerçekleşmesi anlamına geldiğinden , “10 Kasım”. bu konuda düşüncelerimizi tazelemek ve geleceğimize yönelik pusulamızı saptamak açısından bir dönüm noktasıdır.

10 Kasımlar, artık O’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına aracı olmalıdır. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, ulusumuza kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.Çünkü yüzyılı çok iyi anlamak ve yeni gelişmelerin doğurduğu imkanları ulusuna taşımak Atatürk’ün önde gelen özelliklerinden birisidir.

Atatürk’ten sonra neler yaptık. Onun öngördüğü kazandırdığı değerler şu anda ne durumda Ona yaraşır düzeyimizi koruyabildik mi?

Günümüzü sorguladığımıza; Eğitimden, ekonomiye tüm kurumlar yabancı güdümüne girdirildi..Kapitülasyonlar geri getirildi. İnanç sömürüleri ön plana çıkartılıyor.Partizan kadrolaşma giderek yoğunlaşıyor.Cemaat ve şeriat düzeni özentisi yaygınlaştırılıyor. Yeni azınlıklar üretilmeye çalışılıyor.Türkiye, yabacılaştırılan kurumların işgali altında. Ulusal varlıklar özeleştirme adı altında 85 yıldır dişimiz, tırnağımızla kuruduğumuz değerler elden çıkartılarak çalışanların yaşamı zorlaştırılıyor.Lozan barış anlaşması yabancıların istemi ile geçersiz kılınmak isteniyor. Ulus, ulusallık değerlerimiz, çağdışı gösterilmeye çalışılıyor. Günümüzde Toplumsal barışın, ulusal dayanışmanın siyasal, hukuksal ve ulusal birliğin dayanağı laiklik yok sayılmaya çalışılıyor.

1923 Devriminin karşıtı güçler hedeflerine ilerlerken Türkiye’nin bölünüp parçalamasını planlayan “dış” güçler desteklerini içimizdeki hain güçlerden almaya devam etmektedirler.Günümüzde geçmiş tarihi yeniden sahnelemek istenmektedir.Senaryo aynı roller değişik.

Daha nice olumsuzluklar bir birini izleyerek devam ediyor.Tehdit ve tehlikeler genişleyip büyüyor.

Onun içindir ki bu günü matem günü olarak kutlamak değil.Gün Cumhuriyet düşmanlarına karşı savaşım günü olarak kutlanmalıdır.

Atatürk’ün mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız Kurtarıcımız,kurucumuz için sürdürülen anışları biçimsel olmaktan kurtarıp Atatürk sevgisini, saygısını, özlemi ve Atatürkçü anlayışla dolu Kişiliğine saygımızda,ilkelerine özelikle korunup savunma görevi verilen bağımsızlıkla Cumhuriyete bağımlılığımızla, duyarlılık özenimizde içtenlikli Cumhuriyet bireyi olarak yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Türk Devriminin önderi, yüce insan!..

Bu Ulusun,sana,sonsuza değin ödeyemeyeceği gönül borcu var.Ülkenin ve insanlığın yararına yaptığın işlerle,geliştirdiğin düşüncelerle unutulmayacaksın!..

Atatürk'ü, sevgi ve minnetle, bir kez daha anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız