SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Atatürk'ün Arkasına Sığınmasınlar..''

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı üniversite rektörlerinin ortaya çıkan usulsüzlük iddiaları karşısında, siyasi baskı iddialarında bulunmaları konusunu değerlendirerek, "Eğer yaptıkları yanlışlıkları Atatürk'ün ve Atatürkçülüğün arkasına sığınarak irtica yaygaraları ile bunu halktan kaçırmaya, örtbas etmeye, gözden kaçırmaya çalışıyorlarsa bunu kesinlikle başaramazlar" dedi.

Vanlı bir ailenin mağazalar zincirinin Malatya Şubesi'nin açılışına katılacağı belirtilen, ancak Cuma akşamına kadar Valiliğin gezisinden resmen haberdar olmadığı ve Cumartesi günü 14.00 olarak belirtilen mağaza açılış töreni için Malatya'ya saat 16.15'de gelen Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, açılışı yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Mağazanın açılışına, bakanın yanı sıra Vali Osman Derya Kadıoğlu, AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, bazı daire müdürleri, AKP yöneticileri de katıldılar.

Açılışın ardından mağazayı gezen bakan Çelik, çanta reyonunu incelerken, yanında bulunan AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık'a bir çanta hediye etmek istedi. Ancak, Çalık "teşekkürlerini" belirterek, bu hediyeyi kabul etmedi. Bakan da, "Demek ki, yeterince çantanız var.." diye espri yaptı. Çalık, bakanın sözlerini gülerek karşılarken, daha sonra açılış pastasını kesen bakan ilk ikramı Çalık'a yaptı. (üstten ikinci ve üçüncü fotoğrafta)

Bir basın mensubunun, "Türkiye 4 yıllık liseye hazır mı?" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Türkiye 4 yıllık liseye fazlasıyla hazır. Bu hazırlıkların hesabı kitabı yapıldı. 4 yıllık eğitime durup dururken geçilmedi. Aslında 2 yıl önce geçilecekti. Biz gerekli hazırlıkları yapmak üzere 2 yıl erteledik. Bu senede hayata geçirdik. Bu sene 1. sınıftan itibaren 2005-2006 öğretim yılında başlayacak. Şu ana kadar hiç bir problemimiz yok, derslik problemimizde yok, öğretmen problemimizde yok. Herkes bunu bilsin" diye konuştu.

Bir gazetecinin bazı üniversitelerle ilgili yolsuzluk- usulsüzlük iddiaları sonrasında, bu üniversitelerin rektörlerinin bunların irtica karşıtı duruşlarının yanı sıra siyasi baskı kurma amacıyla ilgili olduğu yolundaki iddialarını sorması üzerine ise Çelik, "Üniversitelerimize ancak yardımcı oluruz. Hükümet olarak biz finansmanını temin ediyoruz. Personelini veriyoruz. Gerek yurt içinde, gerek yurt dışında üniversitelerimizin itibarının artması için biz, bize düşeni yapıyoruz. Ancak bazı yöneticiler eğer yaptıkları yanlışlıkları, Atatürk'ün ve Atatürkçülüğün arkasına sığınarak irtica yaygaraları ile bunu halktan kaçırmaya, örtbas etmeye, gözden kaçırmaya çalışıyorlarsa bunu kesinlikle başaramazlar. Halk kimin, kimin ne zaman ne yaptığını çok iyi biliyor" diye yanıtladı

Bakan, okullarda kayıt parası alındığı yolundaki bir sorusuna da "Yok öyle birşey" yanıtını verdi.

Bakan Çelik, daha sonra Yazıhan İlçesi'nde düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Malatya merkezden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız