SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Geliş Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:18
Atatürk'ün Geliş Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'ün 13 Şubat 1931'de yaptığı Malatya gezisinin 82. yıldönümü nedeniyle  Çarşamba günü çeşitli etkinlikler yapılacak.

Etkinlikler kapsamında 13 Şubat günü resmi ve özel kuruluşlar ile caddeler Türk Bayrakları ile donatılacak. Hükümet Konağı, anıtlar, Atatürk Evi, Gazi İlkokulu, Kültür Sitesi ve TCDD Garı gece ışıklandırılacak. 

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada; 13 Şubat 2013 günü  saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile törenlerin başlayacağı belirtildi. Atatürk Anıtı'a; Valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı  ile siyasi partiler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları çelenk sunacak. Çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu yapılacak ve İstiklâl Marşı söylenecek. Daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Anıt Şeref Defteri'ni yazacak; sonrasında ise anıtın yanında bulunan Atatürk Evi ziyaret edilecek. 

Halk Eğitim Merkezi'nde saat 10.30'da başlayacak törende ise; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler tarafından şiir okunduktan sonra Malatya Lisesi'nde Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan tarafından “Malatya ve Atatürk “ konulu sunum yapılacak. 

Etkinlikler kapsamında; Malatya Park Alış Veriş Merkezi'nde de  “Atatürk’ ün Malatya’ ya Gelişi” temalı resim sergisi açılacak ve saat 19.00’da 2. Ordu Bölge Bandosu tarafından konser verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız