SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Gelişinin 75. Yıldönümü Kutlandı

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 75.Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk’ün 13 Şubat 1931 tarihinde ilk kez Malatya’ya gelmesi dolayısıyla kentte düzenlenen tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Buradaki törende Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan ve Belediye Başkanı Cemal Akın anıta çelenk sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Belediye Başkanı Cemal Akın anıt şeref defterini imzaladı ve bir konuşma yaptı. Akın, konuşmasında, anıt defterine yazdıklarını okudu ve ” Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk. Şehrimize şeref verişinizin 75.Yıldönümünde, Malatya halkı adına şükran ve minnettarlık duygularımızı sunmak üzere manevi huzurunuzda bulunmaktan kıvanç duymaktayım. İlki bugün yıldönümünü kutladığımız 13 Şubat 1931 tarihinde olmak üzere şehrimizi iki defa ziyaret etmiş olmanız, Zat-ı Aliniz’in Malatya’nın her anlamda kalkınmasına ve gelişmesine verdiğiniz önemi göstermektedir. Şehrimize gösterdiğiniz bu hassasiyet, ‘Muassır Medeniyetler Seviyesinin Üstüne Çıkma’ hedefinizi gerçekleştirme yolunda bizlere ilham kaynağı olmakta, heyecan ve çalışma azmi vermektedir. ‘Yaşamak için ve ekonomik gelişmemizi temin için, şehirlerimizin imarına dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz’ sözleriniz ışığında, Malatya’nın çağdaş şehircilik kriterlerine ulaşmasının çabası içindeyiz. Bu çabamızın, sizlerden aldığımız manevi destek ve güçle devam edeceğini bir kez daha huzurunuzda belirtiyor, Malatya halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Ruhun şad olsun.” dedi.

Anıt önündeki tören 2 öğrencinin şiir okumasıyla tamamlandı. Daha sonra Atatürk Evi ziyaret edildi.

ANITTAKİ TÖRENDE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YOK!..
Anıttaki törende; İnönü Üniversitesi'nin rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ve yardımcılarından herhangi biri bulunmazken, "Atatürk, Cumhuriyet ve Malatya" konulu konferansa konuşmacı olarak davet edilen İstanbul Üniversitesi rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak yeraldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu, bu törenden sonra, Prof.Dr. Parlak tarafından verilen konferansa ise katıldı.

Rektör Hilmioğlu ile yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç'ın, konferansın verildiği Belediye Konferans Salonu'na programın başlamasından kısa bir süre önce geldikleri, Parlak'ı dinleyip ayrıldıkları, bu arada iki rektör arasında "sıcak" bir diyaloğun olmadığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız