SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Gelişinin 81. Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:35:32
Atatürk'ün Gelişinin 81. Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Malatya'ya gelişinin 81. yıldönümü dolayısı ile çeşitli programlar düzenlendi. 
 
Atatürk'ün geliş yıldönümü dolayısı ile ilk olarak saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Buradaki törene, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Büyükkantarcıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer yetkililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasından sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır, anıt şeref defterini imzaladı.
 
Atatürk Evi'nin gezilmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda program düzenlendi. Programa Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı daire müdürleri, pazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Tunay da "Atatürk ve Malatya" konulu konferans verdi. 
 
Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki programda konuşma yapan Başkan Çakır, 
 
Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır şunları söyledi: “Büyük Önder Atatürk, Malatyamız’a teşriflerinizin 81. Yıldönümünde manevi huzurunuzda toplanmış bulunmaktayız.
 
89 yıl önce kurarak bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda dünya devletleri arasında önemli bir yere gelirken, Malatyamız da modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir.
 
Halktan aldığı güç ve yetkiyle, insan merkezli projeler üreterek insanlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşayan yönetimimiz, geleceğin çağdaş ve sorunsuz Malatyası’nı oluşturmak için adeta bir seferberlik ilan etmiştir.
 
Mevcut sorunların çözümü ile birlikte, kısa, orta ve uzun vadeli projelerle Malatya’da değişim ve dönüşüm hareketi başlatılarak, yeni bir Malatya meydana getirilmektedir.
 
Mecburi Belediyecilik hizmetlerinin yanısıra ihtiyari hizmetlere de aynı derecede önem veren yönetimimiz, Malatya’yı her alanda hedef gösterdiğiniz ‘muasır medeniyetler seviyesine çıkarma’ hedefini yükseltme gayreti içerisindedir.
 
Her alanda gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Malatya için hiç durmadan çalışacağımızı belirtiyor, bütün hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”
 
Etkinlikte ayrıca öğrenciler tarafından şiirlerde okukundu. Atatürk'ün geliş yıldönümü nedeniyle Malatya'da  resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatıldı. Atatürk, 13 Şubat 1931'de trenle Malatya'ya gelmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız