SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Malatya'ya Geliş Yıldönümü

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 77.yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Anıt önünde düzenlenen ilk törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Osman Bayram, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Başsavcı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Fransa Roune Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cafer Özkul, AKP İl başkan vekili Hacı Bayram Yılmaz, CHP il başkanı Celal Berktaş ile daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon komutanlığı ve Malatya belediyesinin çelenkleri koymasıyla başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Belediye Başkan Vekili Osman Bayram, anıt şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin bitmesinden sonra törene katılanlar Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında Vali Halil İbrahim Daşöz İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay”a “ Binanın aslına zarar vermeden iç ve dış restorasyonunun yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Kültür ve Turizm müdürü Özbay’da “ Gerekli çalışmaları hemen başlatacağım” dedi.

Atatürk Evi ziyareti tamamlandıktan sonra Halk Eğitim Merkezi salonuna geçildi. Konferansa, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Osman Bayram, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Örsal, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Başsavcı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, diğer askeri ve mülki erkan, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, polis okulu öğrencileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra konuşan Vali Daşöz “ Atatürk, Türkiye'deki demiryolunun önemini anlatmak için Atatürk, 13 Şubat 1931 tarihinde ilk olarak Malatya'ya gelip, Fevzipaşa - Malatya demiryolu hattını hizmete açmıştır. 14 Kasım 1937'de de ikinci kez Sümerbank Bez Fabrikası için gelmiştir. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırırsak, o zaman Atamıza layık davranışta bulunmuş olacağız" diyen Vali Daşöz, Atatürk'ün yaptıkları hizmetleri özet olarak dile getirdi.

"Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırırsak, o zaman Atamıza layık davranışta bulunmuş olacağız" diyen Vali Daşöz, Atatürk'ün yaptıkları hizmetleri özet olarak dile getirdi.

Belediye Başkan Vekili Osman Bayram ise, "Atatürk'ün Malatya'ya ziyareti bizlere ilham kaynağı olmakta ve ışık vermektedir" diyerek, bu anlamlı günün gelecek nesillere aktarmanın önemini anlattı. Öğrenciler şiir okumasıyla devam eden konferansta son olarak Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Cuma Avcı tarafından "Malatya ve Atatürk " konulu sunum yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız