SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Malatya'ya Geliş Yıldönümü Kutlanacak

0
Güncellendi - 2016-02-13 15:18:45
Atatürk'ün Malatya'ya Geliş Yıldönümü Kutlanacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya ilk kez 13 Şubat 1931'de trenle gelen Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 85.  yıldönümü dolayısı ile Cumartesi günü kutlama yapılacak.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 85. yıl dönümü “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” nin 8. maddesine göre, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü hazırlanan program dahilinde kutlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Malatya İl Anma ve Kutlama Komitesi'nce belirlenen program ise şöyle:

"1.13 Şubat 2016 Cumartesi günü saat 08.00’dan itibaren resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatılacak, Anıtlar, Hükümet Konağı, Atatürk Evi, Gazi İlköğretim Okulu, Kültür Sitesi ve DDY Gar gece ışıklandırılacaktır.

2.Törene tüm resmi daire ve kuruluşların amirleri, bir gurup öğrenci ve halkımızın katılımı sağlanacaktır.

3. Törene katılacak bayrak ve flamalı öğrenci grupları saat 09.45’de Atatürk Anıtı önünde yerlerini alacaklardır.

4. Tüm Resmi Kuruluşlar Bayraklarla donatılacak ve gece imkanlar ölçüsünde aydınlatılacaktır.

5. Kutlama töreni aşağıdaki sıraya göre yapılacaktır.

A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ Saat: 10.00

1. 13 Şubat 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapılacaktır.

2.Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir.

3. Çelenklerin sunulmasından sonra tören sunucusunun daveti üzerine 1 dakikalık saygı duruşu yapılacaktır. Saygı duruşunu müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı söylenecek bu esnada şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.

4.İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazır edilecek Anıt Şeref Defteri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır tarafından yazılacaktır.

5. Çelenk sunma törenini müteakip Atatürk Evi Ziyaret edilecektir.

6. Atatürk Anıtına konulan çelenklerin 13 Şubat 2016 günü saat:17.00’den sonra ilgililerince kaldırılması sağlanacaktır.

B-BATTALGAZİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN (Atatürk Evi Yanı) Saat:10.30

1.Günün Anlam ve Önemi Hakkında; Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’ ın konuşmaları,

2.Milli Eğitim Müdürlüğünce Belirlenen 2 öğrenci tarafından şiir okunması,

3.Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Cuma Avcu tarafından  “Malatya ve Atatürk “ konulu sunumu,

C-2.ORDU BÖLGE BANDO KOMUTANLIĞI KONSERİ (Malatya Park AVM ) Saat: 14.00 (Koşullar  Uygun Olduğu Takdirde İcra Edilecektir. ) 2.Ordu Bölge Bando Komutanlığı Konseri,"

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Haberi Oku (8 yıl önce)
    Büyük önder ATATÜRK'ü Saygıyla anıyoruz. Malatyamıza hoş gelmiştir.
    0
    0
    Yanıtla