SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atçılık ve Antrenörlüğü Eğitimi Alıyorlar

0
Güncellendi - 2016-03-13 01:14:33
Atçılık ve  Antrenörlüğü Eğitimi Alıyorlar
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesindeki  Atçılık ve Antrenörlüğü programında okuyan öğrencilerin uygulamalı derslerini gördükleri Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi'nde geleceğin at antrenörleri yetiştiriliyor.

Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi, sahip olduğu zengin altyapı tesisleri, cins atları, atlı sporlara; at yetiştiriciliğine ve atlı spor antrenörlüğüne yönelik özgün müfredatının yanı sıra özellikle engelli çocukların atlarla tedavisi alanındaki uzmanlık uygulamaları ve halka açık at binme kursları ile Malatya’da sıra dışı bir yüksek okul portresi çiziyor.

İnönü Üniversitesi’nin Battalgazi Kampüsü’nde kurulan Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi en modern ve gelişmiş atçılık ve atlı sporlar antrenörlüğü tesislerine ve geniş bir akademik kadroya sahip.

Akçadağ Meslek Yüksek Okulu Atçılık ve Antrenörlük Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Köseman, öğrencilerin uygulama yapabilmeleri ve araştırma merkezinin faaliyetlerinden yaralanabilmeleri için atçılık  binicilik ve rehabilitasyon tesisini faaliyete geçirdiklerini ifade etti.

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde at yetiştirirken, İnönü Üniversitesi Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi'nde at antrenörlerinin yetiştirildiğini kaydeden Köseman, "Bölüm olarak antrenörün yanı sıra nalbant ihtiyacını da burada öğrencilerimizle kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra yetiştiricilik, işletmecilik eğitimleri de veriyoruz" dedi.

Köseman, öğrencilerin yanı sıra halkında tesise büyük ilgi gösterdiğini ve büyük talep gördüklerini de sözlerine ekledi.

İnönü Üniversitesi Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü birinci sınıf öğrencisi Cansu İlaslan, bölümü veterinerliğe geçiş olarak düşündüğünü ancak atlarla iç içe olduktan sonra fikrini değiştirerek, bölümde kaldığını ifade etti.

İlaslan, antrenörlük eğitimini uygulamalı olarak almalarının gelecekte kendilerine büyük katkısının olacağını da dile getirdi.

Atçılık ve Binicilik Tesisi, aynı zamanda binicilik ve engel atlama sporları ile hippoterapi (atla tedavi) faaliyetleri içinde kullanılıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

b2

b1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız