SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ateş İçin Anma Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:04
Ateş İçin Anma Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Osmanlı Devleti döneminde Anadolu’nun manevi mimarlığını yaparak asırlarca geniş bir coğrafyada insanlara doğruyu ve güzeli gösterip, maneviyat aşılayan talebelerin hocası Somuncu Baba ile yüzyılımızın en önemli divan şairlerinden mutasavvıf Osman Hulusi Efendi, yurt içi ve yurt dışındaki panellerle anılacak. 

Genel merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı'ndan verilen bilgiye göre, tarihi şahsiyetlerin yaşamlarını konu alan konferanslarla vatandaşlara birlik mesajı verecek. Vakıf tarafından Tokat, Amasya, Samsun, Bolu, Gerede ve Bosna Hersek’te “Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Paneli” düzenlenecek.

Hacı Bayram-ı Veli gibi Anadolu’nun önemli manevi dinamiklerinden birini yetiştiren, kabri Darende’de kendi adıyla anılan camide bulunan Somuncu Baba ile yüzyılımızın önemli mutasavvıf ve divan şairlerinden Osman Hulusi Efendi’nin örnek hayatlarının konu edileceği panellerde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Kadir Özköse ve Prof. Dr. Bilal Kemikli konuşmacı olarak katılacaK.

Panellerde “Somuncu Baba Hazretlerinin talebeleri ve Osmanlı coğrafyası üzerine etkileri” ile “Hulûsi Efendi Hazretlerinin hayatı ve sosyal hayat üzerindeki etkileri” başlıkları altında hazırlanan akademik çalışmalar kamuoyuna sunulacak.

Paneller 10 Mayıs Cuma Tokat, 11 Mayıs Cumartesi Amasya, 12 Mayıs Pazar Samsun, 25 Mayıs Cumartesi Bolu ve 26 Mayıs Pazar günü de Gerede ilçesinde gerçekleştirilecek.

18 Mayıs Cumartesi günü ise Saraybosna’da panel düzenlenerek, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi ilk defa yurt dışındaki bir programla anılacak.

Panellerde Somuncu Baba’nın hatırasını yaşatmak amacıyla ‘Somuncu Baba Sebil Ekmeği’ ve vakıf yayınlarından hediye edilecek. Geçtiğimiz yıl Kayseri, Mersin, Sivas, Malatya, Karabük, Ankara, Konya, Gürün, Gaziantep ile Kahramanmaraş ve Elbistan’da gerçekleştirilen panel programlarına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.

ARŞİV FOTO: Merhum Osman Hulusi Ateş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız