SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ateşimizle Yanacaksınız!..''

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Zaferi’nin 91.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatya’da da tören düzenlendi. Tören Şehir Mezarlığı’ndaki Askeri Mezarlık bölümündeki ‘Şehit Anıtı’ önünde gerçekleştirildi.

Tören, çelenklerin sunulması ve saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında bir manga asker saygı atışında bulundu. Daha sonra günün anlamını belirten konuşmayı 2.Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük yaptı.

“Bugün burada, vatanı, milleti ve bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda, canlarını hiçe sayarak feda eden, Kore'den Yemen'e dünyanın dört bir köşesinde, yavru vatan Kıbrıs'ta ve güzel yurdumuzun bütün illerinde bulunan, kefensiz yatan binlerce kahraman şehidimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere, toplanmış bulunuyoruz.” diyen Kurmay Albay Küçük, şöyle devam etti:

“18 Mart bizim için bir ağıt günü değil; düşünme, anlama, değerlendirme ve geleceği kurgulama, inancımızı tazeleme, enerjimizin ve gücümüzün yeni baştan farkına varma, ideallerimizin üzerinde biriken tozu alma ve yenileme günüdür.

Bugün; Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının, tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Bugün; Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Yemen'de, Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnakta ölümsüzlük şerbeti içenlerin, Allah'a kavuştukları gündür. Bugün; barutla kanın, kanla canın buluştuğu, canın vatan, namus, bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Özellikle, belirtmek isterim ki; ulusumuzun özü olan ordumuz, yüce milletimizle beraber bir bütün halinde, büyük fedakarlıklar sonucu kurulan laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi her türlü çağ dışı zihniyete karşı korumaya kararlıdır.

Türk ulusu, bugünkü varlığını ve modern Türk Cumhuriyetini, başta ulu önder Atatürk olmak üzere, hayatını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçludur.

Bilindiği gibi; Türk Silahlı Kuvvetleri bölücü terör örgütüne karşı da amansız bir mücadeleyi başarı ile vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için, kutsal nöbet sırası bizdedir. Şu anda hudutlarımızda nöbet tutan askerimiz, yurdumuzun her köşesinde; görev yapan polisimiz, öğretmenimiz ve her türlü personelimiz aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde, dimdik vazife başındadır.

Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın, hainliğinizi gizleyemezsiniz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, aziz şehitlerimizden aldığımız, bu güç ve kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız.

Her zaman olduğu gibi, azim ve inancımızla eriyerek, ateşimizle yanacaksınız.”

Konuşmanın ardından Anıt Şeref Defteri Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yazıldı. Daşöz, "Aziz şehitlerimiz, vatanın bölünmezliğini ve milletin bağımsızlığı uğruna hayatlarını, gözlerini kırpmadan ortaya koyan eşsiz kahramanlar. Aziz hatıralarınız önünde milletçe saygı ile eğiliyoruz. Sizlere sonsuz şükran borçluyuz. Bu borcumuzu ödememiz asla mümkün değildir" diye yazdı.

Tören, şehitlerin mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması ile sona erdi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları katıldı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız