SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ateşkese Memnun Olmuş

A- A+ PAYLAŞ

Bugüne kadar İsrailin Gazze saldırıları konusunda tek açıklama yapmayan ABD Başkanı seçilen Barack Obama, İsrail'in Gazze'de tek taraflı ateşkes kararından memnun olduğu bildirildi.

Obama'nın sözcüsü Brooke Anderson, yaptığı yazılı açıklamada, Obama'nın İsrailli ve Filistinlilerin barış yönündeki çabalarına yardım etmeye kararlı olduğunu belirtti.

Anderson, Obama'nın Gazze'deki durum konusunda Salı günü başkanlığı üstlendikten sonra daha fazla açıklama yapacağını kaydetti.

HAMAS DA..
Öte yandan İsrail'in tek taraflı ateşkesini kabul etmeyen Hamas, şimdi de acil ateşkes ilan eti ve İsrail'i askerlerini çekmeye çağırarak, bunun için bir hafta süre tanıdı.

Hamas, diğer müttefik gruplarla birlikte, Gazze'de derhal yürürlüğe girecek ateşkes ilan ettiğini bildirdi.

Mısır ile ateşkes koşullarını görüşmek için Kahire'de bulunan Hamas yetkililerinden Ayman Taha, "Hamas ve (diğer) gruplar Gazze'de hemen yürürlüğe giren bir ateşkes ilan ettiler ve İsrail'e çekilmek için bir hafta verdiler" dedi.

Hamas, ateşkes sırasında İsrail'in Gazze'den çekilmesinin yanı sıra "halkın temel ihtiyaçlarını" karşılamak amacıyla gıda ve diğer malların geçmesi için İsrail'in Gazze'nin bütün sınır kapılarını açmasını istedi.

Örgütün bir yetkilisi, örgütün Suriye'deki kanadının da bir haftalık ateşkes fikrini kabul ettiğini söyledi.

İsrail, bugün yaptığı bir açıklamada, Hamas ve diğer gruplar ateşkes ilan etmeden askerlerini çekme konusunu gündemine almayacağını bildirmişti.

Hamas'ın, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentindeki Gazze Zirvesi'nin başlamasına kısa süre kala acil ateşkes ilan etmesi, sürpriz olarak nitelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız