SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ateşkes'te Son Durum

A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İsrail'in ateşkes önerisini kabul ettiğini açıkladı. Ancak İsrail'den yapılan açıklamada ateşkes önerisinin 'koşullu' kabul edildiği belirtildi. Uluslararası haber ajansı AP, Türkiye'ye çok uluslu güç oluşturma görevi verileceğini duyurdu.

TÜRKİYE'YE BARIŞI KORUMA GÖREVİ

Uluslararası haber ajansı AP, Ortadoğu'daki diplomatlara dayandırdığı haberinde, Gazze'de Türkiye'ye uluslararası güç oluşturma görevi verileceğini duyurdu. Ortadoğulu diplomat, "Ortadoğu'da barış misyonu için en doğru tercih Türkiye" dedi.

Gazze 'de kurulucak uluslararası gücün nasıl bir rol oynayacağı ise henüz bilinmiyor. Türkiye bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

SARKOZY: İSRAİL ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İsrail'in ateşkes önerisini kabul ettiğini açıkladı. Ancak İsrail'den yapılan açıklamada ateşkes önerisinin 'koşullu' kabul edildiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı bürosundan üst düzey bir yetkili, Mısır'ın ateşkes planının, İsrail'in 8 gün içinde Gazze'den çekilmesini sağlayabileceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ofisinden yapılan açıklamada, Mısır'ın önerisinde “Gazze'den terör saldırıları düzenlenmesini ve Gazze Şeridi'ne silah kaçırılmasını durdurmayı amaçlayan çözümün” de yer aldığı belirtildi.

FİLİSTİN DE ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

Sarkozy Filistin tarafının da Fransa ve Mısır'ın sunduğu ateşkes önerini kabul ettiğini açıkladı.

FRANSA-MISIR BARIŞ PLANI

Fransa ve Mısır'ın ateşkes planına göre İsrail 8 gün içinde Gazze'den çekilecek.

4 ya da 5 gün içinde Mısır ile İsrail arasında sınırların güvenliği konusunda bir anlaşmanın sağlanacak.

Esad Hamas'a İsrail'e roket saldırılarını durdurması için baskı yapacak

SURİYE DE ATEŞKESE DESTEK VERİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin dün Şam'da görüştüğü Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın da Mısır planını desteklediği belirtildi. Esad Hamas'a İsrail'e roket saldırılarını durdurması için baskı yapacak

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, barış planını Sarkozy ile dün düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamıştı.

680 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail, Hamas'ın roket saldırlarını gerekçe göstererek 27 Aralık'ta Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlatmış, daha sonra kara harekatına geçmişti. Bu saldırılar sırasında yaklaşık 680 Filistinli hayatın kaybederken, 3 bine yakın Filistinli de yaralanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız