SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Bertaraf Tesisine 1 Milyon

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya- Elazığ karayolunun 30. kilometresinde kurulacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi için Malatya Belediyeler Birliği'ne 1 milyon liralık ödenek sağlandığını bildirdi.

Öz, Kapıkaya mevkiinde Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait 528 dönüm arazinin, Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması için tahsis edildiğini, bu tesisin yatırım tutarının 10 milyon lira olduğunu bildirdi.

Tesisin oluşturulmasıyla birlikte, 80 kilometre çapındaki bölgede bulunan tüm belediyelerin çöplerinin, bu alanda toplanacağını belirten Öz, "Orduzu Pınarbaşı yakınındaki mevcut çöp toplama alanına getirilecek olan çöpler, burada sıkıştırıldıktan sonra, Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne gönderilecek. Yani, Orduzu'daki alana 10 kamyon çöp götürüldüğünde, burada yapılacak işlemle sıkıştırılan çöp 1 kamyon yükü hacmine düşürülüp, Kapıkaya'daki tesise aktarılacak." dedi.

68 dönümlük mevcut çöp sahasının Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde Orduzu Belediyesi sınırları içerisinde bulunduğu ve yerleşim alanı içerisinde kaldığı belirtilirken, halen buradaki katı atıkların basit bir ayrıştırmadan sonra vahşi depolama sistemiyle depolandığı kaydediliyor. Bu alana halen günde ortalama 400 ton çöp dökülüyor.

ARŞİV FOTO: Katı Atık Bertaraf Tesisi için tahsis edilen 528 dönüm arazide, bir süre önce Malatya Belediye Başkanı Çakır ve yetkililer inceleme yapmışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız