SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atık Pil Ayrı Toplanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:02:22
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi organizesinde, atık pillerin toplanması ve ayrıştırılması ile ilgili olarak eğiticilere yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen  ‘Atık Pil Eğitim Semineri’ne Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, ilgili şube müdürleri ile ilçelerden gelen yetkililer katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, gelişen teknolojinin yaşamımıza getirdiği bazı rahatlıkların yanında, doğal kaynakları bozduğu, su, hava ve toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına da zarar verdiğini söyledi. Doğaya zarar veren etkenlerden bir tanesinin de atık piller olduğunu belirten Alican Bozkurt, “Piller içerdikleri maddeler ve metaller doğaya bırakıldıklarında uzun süre yok olmadan kalırlar ve toprakta yer altı suları ile yetiştirdiğimiz bitkilere karışan zararlı maddelerle sağlığımızı tehdit ederler. Bu şekilde kirlenmiş toprak da su da kullanılmamalıdır. Ayrıca kirli sular, havaya, oradan da yağmura dönüşerek ekosisteme zarar verirler” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın direktifleri doğrultusunda çevre ve doğal kaynakların korunması için yoğun bir çalışma sergilediklerini de kaydeden Bozkurt, bu kapsamda; atık su arıtma tesisi, vahşi depolama alanının rehabilitasyonu, evsel atıklardan elektrik üretimi, düzenli depolama alanı ve bertaraf tesisi, tıbbi atık sterilizasyon tesisi, vektörel mücadele, ağaçlandırma ve yeşil alan, entegre enerji projesi, geri kazanım ve çevre eğitimi gibi çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Kirliliğin temizlenmesi yerine kirliliği önlemenin öncelikli hedefleri olduğunun altını çizen Daire Başkanı Alican Bozkurt, konuşmasına özetle şöyle devam etti:

"Çevre ile ilgili ne kadar bilinçli ve duyarlı bir toplum olursak, hem ekonomimize katkı sağlamış oluruz, hem de çevremizin ve insanımızın sağlığını korumuş oluruz. Atık piller, diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi gereken atıklardır. Bu çerçevede Malatya Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri (TAP) Derneği ve 13 ilçe Belediyemiz ile yapılan protokol çerçevesinde, atık pillerin kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanmaktadır. Kamuda çevre bilinci arttıkça, hem çevreye yatırılan maliyetler azalacak, hem de çevre kirliliği azalacaktır. “

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği‘nin Türkiye genelinde yaptığı seminerler çerçevesinde düzenlenen Eğitim Semineri’nde uzmanlar tarafından; pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertarafı konularında eğitimler verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Atık pillerle ilgili eğitime; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Darende, Akçadağ, Arapgir, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinden ilgili yöneticiler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız