SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Pil Toplama Kampanyası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu tarafından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinden temin edilen atık pil toplama kutuları ile başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Hayrettin Sönmezay İlköğretim Okulunda yapılan tanıtım toplantısına Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, İlköğretim Okullarının Müdürleri ve Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu üyeleri katıldı.

Okul müdürü Turan Kılınç ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük’ün konuşmalarından sonra sözalan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Baysar, , Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyum sürecinde yürüttüğü ulusal politikaları desteklemek amacıyla, insan sağlığı ve çevre için potansiyel bir tehlike oluşturan atık pillerin bertaraf edilmesi için Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu tarafından Atık Pil toplama projesi hazırladıklarını belirtti.

Projenin sürdürülebilir olması için okul idarecilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin ilgisine ve desteğine ihtiyaçları olduğunu Baysar, kampanyalarına gereken ilginin gösterileceği kanaatinde olduklarını, atık pil kutularını daha çok noktaya yerleştirme fırsatını elde ederek sağlıklı bir çevre oluşturma bilincinin yerleşmesine hep birlikte yardımcı olacaklarını söyledi.

Bu projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sonuna kadar desteklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, çağın dayatması ile insan sağlığını tehdit eden atık pillerin çevre bilinci oluşturularak toplanmasının Malatya’da bir ilk ve örnek çalışma olduğunu belirtti

Atık pillerin ayrı toplanması ve uygun bir şekilde geri kazanımı veya bertarafı ile ilgili yeterli bilincin olmamasından dolayı uzun vadede çevre ve halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığını belirten Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, önlem olarak Hükümetin çıkarmış olduğu “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü” yönetmeliğine göre belediyelere çeşitli görev ve yükümlülükler verildiğini, Malatya Belediyesi olarak bu görev ve sorumluluklarının farkında olduklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Başkan Akın “Bu kampanya ile toplanan atık piller çöp sahamızda ayrılan güvenli özel alana depolanacak ve evsel atıklardan ayrılmış olmalarından dolayı çevreye verilebilecek potansiyel zarar önlenmiş olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergün Ekinci, Atık Pillerin Çevreye Verdiği Zararlar konulu seminerinde, pillerdeki kimyasal maddelerin insan sağlığı üzerinde yarattığı tahribatı slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Pil kullanımları ile ilgili dikkat edilecek önemli noktalar hakkında da bilgi veren ekinci Pillerin ısı, ışık ve ateşten uzak tutulması, sökülmemesi, delinmemesi ve ezilmemesi gerektiğini, düğme tipi pillerin küçük çocuklar tarafından kolayca yutulabileceği riskinin de kesinlikle unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu Tarafından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinden temin edilen atık pil toplama kutuları ile ilimizde başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın atık pil toplama kutusuna pilleri bırakması ile başladı.

Pil kutularının 28 Şubattan itibaren Malatya Belediyesi, Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ve İlköğretim Okullarında bulundurulacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız