SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2017-06-15 03:11:06
Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) ile Türkiye’deki tüm Büyükşehir ve İlçe Belediyeler arasında yapılan işbirliği neticesinde, 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması tamamlandı. Yeşilyurt İlçesinde Abdulkadir Eriş İlkokulu birinci oldu.

Abdulkadir Eriş İlkokulunun iki yıldır Yeşilyurt İlçesinde atık pil toplama yarışmalarında birinci olduğunu söyleyen Okul Müdürü Turan Kaya, “Çevre sağlığına karşı öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmeye çalışıyoruz. Çevre bilinciyle yetişen çocuklarımız yaşanabilir bir Dünya’ya katkı sağlayacaktır. Bizlere desteklerini esirgemeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz”  dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu ve diğer yetkililerle birlikte Abdulkadir Eriş İlkokulunu ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin,  "Atık Pil Toplama konusunda büyük bir duyarlılık gösterip düzenlenen yarışmalarda önemli başarılar elde eden İlçemizdeki bütün eğitim kurumlarının idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.

“ÇEVREYE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Başkan Yardımcısı Şahin, “Küçük öğrencilerin çevreye olan bu hassasiyet ve duyarlılığının yetişkinlere örnek olmasını temenni ediyorum. 21. yüzyılın en önemli sorunlarından bir tanesi de çevre sorunudur. Çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız.  Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreye duyarlı, doğaya saygılı bir anlayışa sahibiz. Toplumsal duyarlılığı artıracak organizasyonları önemsiyoruz, yarışmaları destekliyoruz. Bu kapsamda; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz hem saha çalışması hem de eğitim hizmetleriyle bu anlamda örnek alınacak hizmetlerin altına imza atıyor. 2016 yılı Eylül ayı ile 2017 yılı Nisan ayı içerisinde Yeşilyurt İlçesindeki bütün okullarda düzenlenen etkinliklerde toplam 1720 kg. atık pil toplanmıştır. Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak, gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir” dedi.

“TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN DUYARLI BÜTÜN OKULLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Türkiye genelindeki tüm okulların katılımıyla düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında Yeşilyurt İlçesi olarak önemli başarılar kazanmanın gururunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Abdulkadir Eriş İlkokulumuz yarışmada topladığı 323 kg atık pil ile Yeşilyurt ilçesinde birinci olmaya hak kazanmıştır. Bu gibi yarışmalardaki temel amaç; ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaktır. Çevreye gösterdikleri duyarlı yaklaşımdan ötürü başta okul müdürlerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Okullar arası Atık Toplama Yarışmasında Yeşilyurt İlçesinde birinci olan Abdulkadir Eriş İlkokulunun Müdürü Turan Kaya’ya spor seti ile diğer hediyeleri takdim etti.

ATIK PİLLER TESİSLERDE BERTARAF EDİLECEK

Türkiye genelinde toplanan tüm atık pillerin ‘Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ (TAP) tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edileceği bildirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • servis (6 yıl önce)
    Bu tür sosyal projeler tüm Türkiye'de arttırılmalı geri dönüşüme ve diğer etkenleri insanlara benimsetmeliyiz.Bu tür sosyal projede yer alan herkesi kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla