SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Yağlar Toplanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:19
Atık Yağlar Toplanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile Yeşilyurt Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği atık yağ toplama kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde Malatya İl Müftülüğü biriktirilen atık yağları teslim etti. 

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Temizliği imanın gereği sayan bir dinin mensuplarıyız” diyerek, “Temiz toplum ve temiz çevre bize yakışır” şeklinde konuştu. Müftü Çimen, “Toplumumuz için çevre temizliği büyük önem arz etmektedir. Toplum sağlığı ve çevre sağlığı için atık yağların doğru şekilde kullanılması da önemlidir. Vatandaşlarımız bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Atık yağları, lavabolara ve kanalizasyon giderlerine dökmemeleri lazım. Bu kona bazı kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmalar ve kampanyalar var. Atık yağlarını toplayarak bu kurumlarımızı aramaları lazım. Kanalizasyonlara döküldüğü zaman kanalizasyonunun tıkanmasına ve ömürlerinin azalmasına neden olmaktadır. Hatta temiz yer altı sularının da kirlenmesine neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını, atık yağı toplaması konusunda teşvik ediyoruz. Temizliği imanın gereği sayan bir dinin mensuplarıyız. İslam demek temizlik demektir. Temiz toplum ve temiz çevre bize yakışır” ifadelerini kullandı. 

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise konuşmasında; “Yeşilyurt Belediyemizle birlikte atık yağların toplanmasıyla ilgili bir çalışma başlattık. Kanalizasyon şebekesine verilen atık yağlar ciddi zararlara sebep olabilmektedir. Devamında atıksu arıtma tesisinde arıtma maliyetini artırmakta ve gereksiz yere milli kaynak israfına sebep olmaktadır. Evlerinde 4-5 litre atık yağ biriktirenler 444 28 75 atık yağ hattı ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Alo 185 Çağrı Merkezi hattını arayıp bilgi verdikleri taktirde görevlilerimiz kısa süre içinde belirtilen yere gidip yağları almaktadır. Ben şimdiden duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız