SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atıklar Değerlendirildi Yardım Oldu

0
Güncellendi - 2018-05-24 05:15:54
Atıklar Değerlendirildi Yardım Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde bir lise tarafından yürütülen proje kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin atıklardan yaptığı dekoratif ürünlerin satışından elde edilen gelirle, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuldu

Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Atıklarım Değerleniyor" projesi kapsamında yapılan dekoratif ürünler, okul bünyesinde açılan kermeste satışa çıkarıldı.

Kermesten elde edilen gelirle de ilçedeki 30 aileye gıda malzemelerinden oluşan ramazan kolisi hazırlandı.

Okulun İngilizce öğretmeni Zeynep Asya Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,temiz bir dünya, bilinçli ve duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Atıklardan hazırlanan ürünlerin, bir yardım kampanyasına dönüşmesinin öğrencilerin çevreye ve insanlara karşı duyarlılığını artırdığını ifade eden Çağlayan, "Öğrencilerimiz artık kendi çevrelerine kör bakmayacaklar ve insanlara yardım etmenin verdiği hazzı tattıkları için ömür boyu bu ihtiyacı hissedecekler. Biz de projenin böyle güzel bir etkinlikle bitmesinden dolayı çok mutluyuz." dedi.

Okulun kimya öğretmeni Meltem Esen Bulut da atıkları nasıl değerlendirebileceklerini düşünürken, öğrencilerinin böyle bir fikri ortaya koyduğunu söyledi.

Atıkları değerlendirerek kendi imkanlarıyla bazı tasarımlar yaptıklarını, hazırlanan dekoratif ürünleri kermesle satışa çıkardıklarını belirten Bulut, elde ettikleri geliri de muhtaçlara yardım için kullandıklarını kaydetti.

Öğrencilerden Fatıma Öztürk de projeden önce atıkları değerlendirebileceğini hiç düşünmediğini belirterek, çöpe attıkları ürünlerden çok güzel şeyler ürettiklerini söyledi.

Proje sayesinde yardıma muhtaç aileler için de yardım kampanyası düzenlediklerini aktaran Öztürk, "Bu sayede çok güzel bir duygu yaşadım. Bana gerçekten çok şey kattı. Çöpe attığımız malzemelerin nelere dönüşebileceğini gördüğümde çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm kermesinden elde edilen gelirle hazırlanan ramazan kolileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız