SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atıksu Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, basını "gece" bilgilendirdiği ve ertesi sabah başlayan, birçok basın kuruluşunun izleyemediği "Atıksu Çalıştayı"nın iki gün süreceği bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'nun, bir önceki gece bülten göndermek suretiyle bilgilendirmeye çalıştığı, bu nedenle birçok basın kuruluşunun ve mensubunun izlemek üzere program yapamadığı çalıştayla ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi’nin ev sahipliğinde MUWIT (Türkiye Belediyeleri Su Altyapı Programı) ile MMO (Yönetim ve İzleme Ofisi) organizasyonuyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Kentsel Atıksu Arıtma Tesislerinin İşletmesinde Yaşanan Temel Zorluklar ve Çözümler Çalıştay”ı başladı.

22 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Anemon otelde başlayan Çalıştay’a Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Belediyeleri Su Altyapı Programı Direktörü Klaus J. Maibach, KFW Ankara Koordinatörü Jülide Oğuz ile bazı daire müdürleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevreyi yakından ilgilendiren atıksu arıtma tesisi sorunlarının tartışıldığı böyle bir Çalıştay’ın, Malatya’da düzenlenmesinden son derece memnuniyet duyduğunu belirterek, Malatya kayısısı ve suyu ile ilgili özet bilgiler verdi.

Gündüzbey’de bulunan Malatya içmesuyu kaynağının 1 milyon nüfusa yetecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Çakır, bu suyun Malatya merkez ile birlikte 2 ilçe ve 11 beldenin içmesuyu ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Malatya atıksuyunun %95’inin kollektörler vasıtasıyla arıtma tesisine ulaştırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’da arıtma tesisinin ilk adımı 1992 yılında yer istimlakı ile başlamış olup, 2000 yılında ön fizibilite çalışmaları yapılmıştır. 2001 yılında Alman Kalkınma Bankası tarafından finansmanı sağlanmış, 2002 – 2004 yılları arasında da yapımı tamamlanmıştır. 6 yıldır tesisimiz işletilmektedir. Bugüne kadar tesisimizi işleten konsorsiyuma, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan “Atıksu arıtma tesisi işletmesinin Malatya kentine faydaları ve yaşanan zorluklar” hakkında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Cuma günü sona erecek olan Çalıştay’ın ikinci günü öğleden sonra katılımcıların atıksu arıtma tesisi ile içmesuyu kaptaj tesislerinde teknik geziye katılacakları belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız