SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atıksuyun Yüzde 81'i Arıtılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:00
Atıksuyun Yüzde 81'i Arıtılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, atık suyun yüzde 12,5’i akarsulara, yüzde 82,8’i barajlara ve yüzde 1,7’si araziye deşarj edildiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İçme suyu, atık su ve atık istatistiklerini üretmek ve yayınlamakla görevli olan Türkiye İstatistik Kurumu, bu alandaki bilgi ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 2 yılda bir belediyelerin çevresel hizmetlerine ilişkin veri derlemektedir. Bu kapsamda, ilimizdeki 1 il merkezi, 13 ilçe ve 39 belde belediyesi olmak üzere 53 belediyede içme suyu, atık su ve atık hizmetlerine ilişkin veriler ortaya konmuştur.

İçme ve Kullanma Suyu İstatistikleri; Malatya’da 53 belediyenin tamamında içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilmiştir. Belediyeler tarafından dağıtılmak üzere çekilen su miktarı yaklaşık 49 milyon metreküptür. Çekilen kaynaklar itibarı ile dağıtılan suyun yüzde 95’i kaynak suyu, yüzde 5’i ise kuyu suyudur. Türkiye’de belediyelik alanlarda yaşayan nüfus için, kişi başına çekilen su miktarı 216 litre olarak gerçekleşirken, Malatya ortalaması 212 litre olarak hesaplanmıştır. Malatya’da 53 belediyenin 48’inde kanalizasyon hizmeti verilmektedir. Malatya’da kanalizasyon şebekesi ile hizmet verilen 48 belediye tarafından yaklaşık 36 milyon metreküp atık su deşarj edilmiştir. Arıtılarak deşarj edilen atık suyun toplam atık suya oranı ise yüzde 81,2’dir.

Bu rakamlara göre Malatya’da, günlük kişi başı deşarj edilen atık su miktarı 164 litre olarak gerçekleşmiş ve 190 litre olan Türkiye ortalamasının altında kalınmıştır. Malatya’da 53 belediyenin 50 sinde atık hizmeti verilmiştir. Malatya’da atık toplama hizmeti veren belediyeler tarafından yaklaşık 227 bin ton atık toplanmıştır. Toplanan atığın tamamına yakını (yüzde 99,7’si) belediye çöplüğüne atılarak bertaraf edilmiştir. Toplam atığın yaklaşık yüzde 51’i yaz aylarında, yüzde 49’u ise kış aylarında toplanmıştır” denildi.

Türkiye’de, günlük toplanan kişi başı atık miktarı 1,2 kilo olarak gerçekleşirken Malatya’da bu değer 1,04 kilo olduğu kaydedildi.

FOTO: Malatya Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız