SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atılan Adımlar Süreç Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:52:45
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "AK Parti hükümetleriyle Türkiye; demokratikleşme, özgürlükler ve insan hakları noktasında önemli bir çaba ortaya koymakla beraber, atılan adımları süreç haline getirerek devamlı kılmıştır."dedi.

ÖZ'ÜN MESAJI..

Öz'ün yaptığı açıklama şöyle:

"İnsanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan ve  10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen Birleşmiş Miletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 66 yıldır temel insan haklarının  korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil etmektedir. Bu çerçevede, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanırken, 10 Aralık Gününü içine alan hafta ise; İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak anılmaktadır. 

Söz konusu beyanname, ortaya koyduğu temel değerler, özgürlükler ve haklar ile önemli bir kıstas olmakla beraber aradan geçen 66 yıla rağmen bugün dahi maalesef başta Suriye ve Mısır olmak üzere kendi vatandaşlarının yaşam hakkını hiçe sayan, kendi insanına zulmeden rejimler, dünyanın birçok ülkesinden hiçbir tepki ve yaptırıma maruz kalmadan eylemlerine rahatça devam edebilmektedir. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile yaşıt olan İsrail’in Filistin halkının temel hakkı olan yaşama hakkına 66 yıldır müdahalesi, söz konusu evrensel değerleri hiçe sayarak devam edebilmektedir.

Bu noktada kimsenin kimseye kul-köle olmadığı inancıyla, tüm dünya mazlumlarının yanında yer alan Türkiye, dün insan hakkı ihlallerine “one minute” dediği gibi bugün ise “dünya beşten büyüktür” diyerek tepkisini ortaya koymuştur. İçeride ise AK Parti hükümetleriyle Türkiye; demokratikleşme, özgürlükler ve insan hakları noktasında önemli bir çaba ortaya koymakla beraber, atılan adımları süreç haline getirerek devamlı kılmıştır. Hiç şüphesiz AK Parti iktidarıyla Türkiye bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya, mazlumların sesi, insanlığın vicdanı olmaya devam ederken, içeride ise insan haklarına saygı temelinde demokratikleşme çabalarına hız vermeden devam edecektir. 

Bu düşüncelerle halkımızın ve tüm insanlığın, “İnsan Hakları Günü” ile “İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası”nı, en içten dileklerimle kutluyor, başta Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Myanmar ve Afrika olmak üzere tüm dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

ÇAD'DAN AÇIKLAMA..

Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Yusuf Sürücü de, insan haklarının sadece 10 Aralık günü hatırlanmaması gerektiğini belirterek, “Yılın 365 günü hatırlamalı ve yaşantımıza kılavuz olarak uygulamalıyız” dedi. 

Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 10 Aralık İnsan Hakları Haftasının tüm insanlığa huzur kardeşlik duygusuyla birlikte gelecek birlikteliğinin yeşermesini diledi. Yaşadığımız coğrafyada büyük katliamlara tanık olmanın üzüntüsünü derinden yaşadıklarını belirten Sürücü, katliamlar nedeniyle yerinden yurdundan olanların dramını yakından yaşadıklarını ve tanık olduklarını belirterek, “Türkiye’ye can güvenlikleri olmadıkları için 1.5 milyon civarında mülteci geldi. Bu sorun tüm insanlığı ilgilendiriyor. Ama dünya kamuoyu buna yetirince tepki vermedi. Şengal’de Ezedilere yapılan toplu katliamlar, Kobani’de Kürtlere, Telefer’de Türkmenlere yapılan toplu katliamlar, hatta Botsana’da, Afrika’da yapılan toplu katliamlar hepimizin yüreğimizi burkuyor. Bir insan olarak büyük bir utanç içinde kalmamıza neden oluyor” şeklinde konuştu.

Terörle, baskıyla ve zulümle insanlar yerinden, yurdundan eden her türlü harekete karşı olduklarını ve kınadıklarını belirten Sürücü, insan hakkının vazgeçilmez ve devredilemez haklar olduğunu anımsattı. Sürücü, şunları kaydetti:

“İnsan hakları tartışma konusu dahi yapılmaması gerekiyor. Bir insan olarak insan hakkına sahipse vardır. Yoksa o değeri taşıması mümkün değildir. Bu nedenle insanlık tarihi boyunca yapılan büyük mücadeleler boyunca ve önemli bedeller ödenerek elde edilmiş haklardır. Bugünden yarına daha iyi şartlarda olma yükümlüğümüz bulunmaktadır. Biz çağın gerisinde kalmış yönetim anlayışlarıyla ya da insanın doğasına aykırı olan baskıcı, zulüm yöntemleriyle insanların yönetilmesine karşı duracağız. Bu konuda tüm dünyanın daha çok duyarlı olması gerekir. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlamalı ve yaşantımıza kılavuz olarak uygulamalıyız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız