SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atla İnsanı Buluşturacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:51
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, birçok ilde binicilik ve hipoterapi merkezleri kuracaklarını belirterek, “Atla insanı buluşturmamız lazım” dedi. 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen At ve Binicilik Fuarı Equist İstanbul Horse Show, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Mehdi Eker, at kültürünün günümüzde neredeyse unutulduğunu belirterek, bakanlık olarak farklı illerde tesisler kuracaklarını söyledi.

Bakan Eker, “Kentleşme sürecinde bir takım değerlerimizi ihmal ettik. Bunlardan birisi de at. Attan ayrı düşmüş ve onu neredeyse unutacak noktaya gelmiş modern kent insanının atla tekrar bağlarının güçlendirilmesi, onun tekrar atla buluşacağı yatırımlar, kurumlar oluşturabilmesi için de bir tasavvura sahibiz” diye konuştu.

“BAKANLIK, BİNİCİLİK VE TEDAVİ AMAÇLI 3 TANE AT TESİSİ KURACAK”

Kurulacak tesislerde insanların at biniciliği öğrenmesinin yanı sıra, tedavi amaçlı olarak da kullanılacağını dile getiren Bakan Mehdi Eker şunları söyledi; “Bursa Karacabey, Malatya Sultansuyu, Eskişehir Çifteler Mahmudiye’de binicilik ve hipoterapi merkezleri kurmak suretiyle birlikte ilgili diğer sektör paydaşlarımızla birlikte şimdi bunun çalışmasını yapıyoruz. İlk uygulaması yakın bir gelecekte Ankara’da hizmete girecek. Şuanda uygulama sürecindeyiz. Atla insanı buluşturmamız lazım. At, sadece kırsal alanda yaşayan bir varlık değil. Bana göre şehirlerin daha fazla ihtiyacı var. 3 yerde bunu başarıyoruz. Hem insanların atla tanışmasını sağlayacak, binicilik yapacakları bir merkez olacak, hem de tedavi amaçlı kullanılacak.”

Türkiye’nin at yetiştiriciliği konusunda da iddialı olması gerektiğine dikkat çeken Eker, “Yetiştiricilik boyutunu ön plana çıkarmamız soylu ve güzel atlar yetiştirerek bunu dünya pazarına sunabilmemiz için düzenlemeler yapıyoruz” diye konuştu.

Açılışı kurdelesini kesen Mehdi Eker, daha sonra fuar alanını gezdi. Ünlü oyuncu Cemal Hünal ve ekibinin hazırladığı “Tarihin İçinden Dört Nala” gösterisini ilgiyle izleyen Mehdi Eker, soru üzerine gösterinin muhteşem olduğunu söyledi. Fuardan ayrılırken Jandarma Genel Komutanlığı standına da uğramayı ihmal etmeyen Eker, son olarak da organizatörler ve davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirerek fuardan ayrıldı.

Öte yandan, 9 ülkeden 76 firmanın katıldığı At ve Binicilik fuarı Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

ARŞİV FOTO: Bakan geçtiğimiz haftaki Malatya ziyaretinde Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne de gitmişti. (Güler HAZAR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız