SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atlantik Kıyısından Hasta

A- A+ PAYLAŞ

Atlantik kıyısındaki Moritanya İslam Cumhuriyeti'nde devlet memuru olarak çalışan 44 yaşındaki Mohammed Salem Sallahi, aynı rahatsızlıktan dolayı 13. ameliyatını Malatya'da gerçekleştirdi.

Moritanya'da 11'kez, Almanya'da da 1'kez karın bölgesinde ameliyat alan Mohammed Salem Sallahi, Almanya'da eğitim gören kardeşinin bir Türk arkadaşının vasıtası ile Malatya'daki Özel Gözde Hastanesine yönlendirildi. Gözde Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Oğuz Demirbilek tarafından 13.'kez ameliyat edilen Mohammed Salem Sallahi'den büyük bir kitle çıkartıldı.

Hastası hakkında bilgi veren Dr. Oğuz Demirbilek, "Daha önce 12'kez aynı sebepten ameliyat olmuş, Bu 13. ameliyatı oldu. Batın kısmında bir kitleye sahipti. Tahlillerini yaptıktan sonra da ameliyata aldık ve kitlesini çıkardık. Kendisinin genel durumu iyi. Patolojisi bizim için önemli. Moritanya'dan Malatya'ya gelmesi bizim için önemli. Daha önceki ameliyat yerinde büyük bir kitlesi tekrar nüksetmiş. Tahminen kitlenin daha önce tam çıkartılmaması yada patolojik özelikten dolayı aynı rahatsızlığı devam
etmiş olabilir. Oldukça biz temiz bir ameliyat yaptık. Bundan sonra tekrarlanmayacağını düşünüyoruz. Patolojik durumunu takip edeceğiz" şeklinde bilgi verdi.

POLAT ALEMDAR'IN HAYRANI ÇIKTI
Moritanyalı Mohammed Salem Sallahi, ülkesinde Kurtlar Vadisi Dizisinin başrol karekteri Polat Alemdar'ın hayranlarını çok sayıda olduğunu ve küçük yaştaki bir çocuğun bile Türkleri tanıyıp bildiğini ifade etti. Mohammed Salem Sallahi, "Ben ülkemde yaşadığımı olayı anlatacağım. Uzaktan geldim. Biz Türkleri çok seviyoruz. Son dönemde Türklerin Filistin'e yaptığı yardımlardan dolayı çok seviyoruz. En küçük çocuğumuz bile Türkleri tanır ve sever. Polat Alemdar'ı tanıyoruz. Türk dizilerini seviyoruz. Ailemle birlikte bir kez daha Malatya'ya geleceğim. Ancak ameliyat için değil, gezmek için geleceğim" dedi.

"ÖZAL'IN BİR RÜYASIYDI, BU DURUM"
Özel Gözde Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Kalı da "Hastamız, ülkesinde küçük yaştaki çocukları Türklere karşı sevgi ve saygısını ifade etti. bu bizim için gurur verici bir durum. Ülkemizdeki politikaların doğru olduğunu bir göstergesi. Sağlık adına yabancı uyruklu hastaların gelmesi, şahsım ve çalışan arkadaşlar adına beni gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Suriye'den, Sudan'dan Kuzey Irak'tan hastaların geliyor oluşu,su konuya daha da fazla eğilmemizi, Bu işte Türkiye'nin önemli bir rol üstleneceğinin etkisini görüyorum. Sağlık turizmi konusunda politikaların geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yabancı hastalarımızın memnun ayrılıyor oluşu bize gurur veriyor. Bu durum merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın bir rüyasıydı. Malatya'yı bölgede bir sağlık merkezi yapacağız. Mutluyum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız