SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atlı Cirit Müsabakaları Çekişmeli Geçti

0
Güncellendi - 2018-07-01 03:05:23
Atlı Cirit Müsabakaları Çekişmeli Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanlığı tarafından tertip edilen 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen Atlı Cirit müsabakaları ilgiyle izlendi.

Ata sporu Cirit müsabakaları Malatya’da renkli görüntülerle sonuçlandı.

Türkler'in yüzyıllar öncesinden bu yana oynadıkları bir savaşa hazırlık oyunu olan Atlı Cirit müsabakalarına Malatya, Erzurum, Erzincan ve Sivas bölgesinden atlı cirit takımları katıldılar.

Finalde Erzurum Şengel Atlı Cirit Spor Kulübü ile Sivas Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü karşı karşıya geldi. Final sonucunda Erzurum Şengel Atlı Cirit Spor Kulübü 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali şampiyonu olurken, Sivas Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü ikinci,  Erzincan Atlı Cirit Kulübü üçüncü ve Yazıhan Atlı Cirit Kulübü ise dördüncü oldu.

Derece alan takımlara para ödüül ve kupaları verildi.

Müsabakanın şampiyonu olan Erzurum Şengel Atlı Cirit Spor Kulübü Kaptanı Yalçın Aksaray, “Karşılıklı iki takım halinde oynanan hamle hamle, aynı satranç gibi stratejik bir oyun. Bir  savaş sanatı bu. Tabiî ki askerlerin boş kalırken idman yapması, atların dinç olması için oynanan bir oyun. Çeviklik isteyen, pratiklik isteyen bir spor. Gençlere yaymaya çalışıyoruz. Şuanda kulüplerde oynayan sporcuların çoğu genç yaşta bu işi yapmakta” dedi.

Final müsabakasını izleyerek, kupalarını ve para ödüllerini veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında ata sporlarımızı desteklemek adı altında burada çok farklı, çok güzel, çok çekişmeli bir atlı cirit müsabakası izledik.  İki gün boyunca gerçekten heyecanlı ve katılımı yüksek bir program oldu.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız