SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATM Hırsızları Kocaeli'de Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 9 ay süren bir çalışmanın ardından 8 kişilik ATM (Otomatik Para Ödeme Cihazı) çetesini yakaladı.

Alınan bilgilere göre, 2005 yılında İzmit'te önce SEKA Fabrikası, ardından Endüstri Meslek Lisesi önündeki ve Değirmendere Beldesi'ndeki bir ATM cihazının oksijen kaynağıyla soyulmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri harekete geçti.

Yapılan araştırmalarda, Antalya, Malatya, Aydın, Bursa ve İzmir'de de aynı yöntemle ATM cihazlarının soyulduğunu tespit eden ekipler, 9 aylık bir çalışmanın ardından şebeke elemanı 8 kişiyi tek tek yakalamayı başardı.

Gözaltına alınan şahıslar, daha önce başka hırsızlık olaylarına karıştıklarını ancak İ.P. ve Ç.Ö. önderliğinde sadece ATM cihazlarını soymak üzere biraraya geldiklerini itiraf etti. Şahısların, ATM'leri daha önceden izlemeye aldıklarını ve en tenha saatlerde soygunu gerçekleştirdiklerini söyledikleri bildirildi.

Paralara zarar vermemek için soygunun saatlerce sürebildiği, ayrıca çete üyelerinin ATM makinelerinin banka merkezleriyle bağlantılarını ustaca kestikleri ve arızanın birkaç saat sonra anlaşabildiği öğrenildi. Gaziantep, Osmaniye ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu yakalanarak İzmit'e getirilen şahısların, ATM'lerden yaklaşık 500 bin YTL çaldıkları da bildirildi.

Yakalanan A.K, Z.T, Ç.Ö, S.Ş, İ.P, B.A, A.Ö. ve A.Y. isimli şahıslar, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, ülke genelinde teşekkül halinde ATM makinelerini oksijen kaynağıyla kesmek suretiyle nitelikli hırsızlık yapmak suçlamalarıyla savcılığa sevk edildi.

Malatya'da, 15 Mart sabaha karşı Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) önündeki, İşbankası'na ait ATM cihazı, oksijen kaynağı ile kesilerek, içindeki para çalınmak istenmiş, ancak hırsızlar, başarılı olamamışlar, kullandıkları aletleri de bırakarak kaçmışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız