SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ATM Kurulmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:46
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Tapuda bugün git yarın gel devri bitmiştir” diyerek, tapu müdürlüğünde ATM kurulmasını istediklerini bildirdi. 

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül yaptığı açıklamada, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün tapu işlemlerindeki olumlu değişimleri nedeniyle tapu dairelerindeki yığılmalar azalmış, bugün git yarın gel devri bitmiştir. Teknolojinin yeniliklerinin insanlara sunulması kadar güzel bir olay yoktur. Yapılan bu değişiklikler insanların zaman kaybını azaltmıştır. Evrakların tapu müdürlüğüne teslim edildiği gün, eksiksiz işlemlerin aynı gün içerisinde bitirilmesi zorunluluğu getirilerek, eksik evraklar mükelleflere mesaj yolu ile bildirilerek, eksiklerin tamamlanması, işlemlerin hazır olduğu yine maliklere mesajlarla bildirilmesi, biz emlakçılar tarafından hoş karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Ali Özgül, tapu müdürlüğü binası yanına ATM de istediklerini belirterek, “Bugüne kadar tapu alım satımları işlemlerinde Maliye Bakanlığı’nın almakta olduğu tapu işlemleri harçları, Ziraat Bankası Akpınar Şubesi’nde yatırılmaktaydı. Ziraat Bankası Akpınar Şubesi ile anlaşma gereği tapu dairesinin içerisinde görevli memur bulundurarak, tapu harçları tapunun işletme binasının içerisinde alınıyordu. Yaklaşık bir ay önce Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, tapu harçlarının Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde tahsil edilmesi kolaylığı getirilerek, Ziraat Bankasının tüm ATM’lerinde yatırılması kolaylığı sağlanmıştır. Ancak sistemin yeni olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. ATM’lerde tapu harcını yatıramayanlar banka içerisinde yatırabileceklerdir. Tapu hizmet binasının yakınlarında söz konusu Ziraat Bankası’nın ATM’leri olmadığından, tapuya gidenler işlemlerinin bitim mesajını aldıktan sonra ATM makinesi aramaktadırlar. Tapu dairesinin hizmet binasının içerisinde veya binanın bahçesinde Ziraat Bankası’nın ATM’lerinin kurulması gerekmektedir” şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız