SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATM'de ''Dolandırıcı'' Tuzağı mı?

A- A+ PAYLAŞ

Otomatik Para Ödeme Cihazı (ATM) kullanarak para çekme işlemini gerçekleştiren vatandaşlara yönelik dolandırıcılık yöntemlerinde her geçen gün bir yenisi ortaya çıkarken, Adliye Sarayı civarı Çevreyolu yanındaki bir ATM cihazına Cumartesi günü yapıştırılan bir “duyuru”, dolandırıcılığın yeni yöntemi olarak değerlendirildi.

Bir bankaya ait ATM’yi kullanmak isteyen vatandaşlar, “Lütfen Dikkat!” diye başlayan ve cihazın üzerine yapıştırılmış olan bir duyurudan şüphelendiler. Duyuru, son dönemlerde artan; kartın sıkışmasının sağlanması ile gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına karşı, sıkışan kartın alınabilmesi için şifrenin iki kez girilerek işlem yapılması, başarılı olunamadığı takdirde, sıkışan kartın mesai günlerinde banka şubesinden alınmasına ilişkin uyarılar içeriyordu.

Bankaların, ATM cihazları ile ilgili duyuruları ekrandan yaptıkları, herhangi bir duyuruyu cihazlara yapıştırmadıkları belirtilirken, Adliye civarındaki ATM’ye yapıştırılan duyurudan şüphelenen bazı vatandaşların da, üzerine bunun bir dolandırıcılık girişimi olduğuna ilişkin tesbitlerle birlikte, yapanlara yönelik küfürler ve tehditler içeren yazılar yazdıkları görüldü.

Çevredeki vatandaşlar, duyuruyu görünce banka ilgililerine ulaştıklarını ve kendilerine, o duyurunun bankaya ait olmadığı ve yırtıp atmaları uyarısının yapıldığını bildirdiler.

Bir dolandırıcı girişimi olarak değerlendirilen “duyuru”nun; kartlarının cihaza sıkışması sağlanan vatandaşların şifrelerinin belirlenmesi ve vatandaş ayrıldıktan sonra, bir şekilde kartın çıkarılıp, paranın çekilmesine yönelik olarak hazırlandığı değerlendirilirken, konunun polise de intikal ettirildiği ve polisin de araştırmalarına başladığı bildirildi.

Bu arada, söz konusu yöntemle herhangi bir vatandaşın parasının dolandırılıp dolandırılmadığı ise henüz belli olmadı.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız