SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATM'ye Hırsız Tuzağı

0
Güncellendi - 2017-10-31 01:17:18
ATM'ye Hırsız Tuzağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir bankanın ATM’sine kart kopyalama düzeneği kuran hırsızların tuzağı vatandaşın dikkati sayesinde bozuldu.

Edinilen bilgiye göre, Malatya’da fırıncılık yapan Ahmet Çalışır isimli vatandaş para çekmek için Öğretmenevi yanında bulunan bir bankaya ait ATM’ye gitti. ATM’deki anormallikten şüphelenen uyanık vatandaş önce bankayı aradı. Banka yetkililerinden ‘ATM’de düzenek olabilir, sakın işlem yapmayın’ uyarısını alan vatandaş daha sonra durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler bankamatikte inceleme yaparken ATM’nin kart girişi bölümünde kartların bilgilerini ve şifrelerini kopyalayan bir düzeneğe ulaştı. Daha sonra olay yerine çağrılan olay yeri inceleme ekipleri bankamatikte inceleme yaparken ekipler ATM’nin ve çevrede bulunan işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

Düzeneğin kim ya da kimler tarafından bankamatiğe yerleştirildiğini tespit etmek için soruşturma başlatılırken, düzeneği fark eden Ahmet Çalışır isimli vatandaşın da polisler tarafından ifadesine başvuruldu.

Basın mensuplarına konuşan Çalışır, ATM’ye para çekmek için geldiğini ancak bazı şeylerden şüphelendiğini söyleyerek, “Bunun üzerine bankayı aradım, yetkililer ‘Kart giriş bölümü yerinden çıkıyorsa düzenek vardır’ dediler. Ben de hemen polisi aradım ve çok şükür herhangi bir maddi kaybım olmadan bu durumu atlattım” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Çalışır, “Eğer kart giriş bölümü oynuyorsa ve üst bölümde farklı bir düzenek tespit ederseniz direk polisi arayın. Zaten düzenek apaçık ortada yani kendini gösteriyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • abayram (6 yıl önce)
    Malatyamızı bozdu lar dışarıdan gelenler
    0
    0
    Yanıtla
  • eto (6 yıl önce)
    bu tür sahtekarlıklara karşı kartsız para çekme işlemi yapıyorum.Artık çoğu banka sms qr kod ile para çekip veya yatırabilme imkanı sunuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (6 yıl önce)
    Doğa cadde yanındaki YKB bankasına ait atm böyle birşeyin yapılması için gayet rahat ve tenha bir yer tenha ve sakin yerlerde bulunan Atm' lere çok dikkat etmek lazım işlek olan bir yerde o cihazı takamazlar.
    0
    0
    Yanıtla