SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Av Çakal ve Domuzla Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:11
Av Çakal ve Domuzla Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeni dönem Av Sezonu’nun, 16 Ağustos'ta yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı bildirildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, yaptığı açıklamada, Bölge Müdürlüğü dahilindeki Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ, Malatya , Şırnak, Siirt, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Kilis illerinde av döneminin 16 Ağustos 2014 de başlayacağı ifade ederek, “Diğer türlerden bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, leşkargası, saksağan avı 23 Ağustos 2014 tarihinde, yabani tavşan, ada tavşanı, tilki ve kaya sansarı avı 4 Ekim 2014 tarihinde, kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı 15 Ekim 2014 itibari ile, sakarmeke, sakarca, macar, ördeği, tepeli patka , boz ördek, fiyu, kaya güvercini tahtalı karatavuk ve çulluk avının 1 Kasım 2014 tarihi itibari ile başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bölge Müdürlüğü dahilinde özellikle av sezonu başlamadan keklik avının yapılmaya başlandığına dair şikayetler aldıklarını belirten Malatya 15.Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, “Avcıların Avlanma İzin Kartını Almadan ve az sezonu başlamadan avlanmamaları gerekmektedir" dedi.

2014-2015 Av Dönemi'nde avına izin verilen av hayvanlarını çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlamak serbest bırakıldığını, ayrıca yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avının bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabileceğini belirten Delgöz, ‘’2013 -2014 av sezonunda uygulama geçen AVBİS (Av Yönetimi Bilgi Sistemi) ile Avcılar ya kendileri ya da avcı dernekleri vasıtasıyla http://avbis.ormansu.gov.tr/ internet sitesinden sisteme giriş yaparak avlanacakları avlağı seçmeleri ve kota almaları gerekmektedir. Aksi takdirde izinsiz avlanmaktan dolayı haklarında idari yaptırım uygulanır "dedi.

Bölge Müdürlüğü genelinde avlanılmasına izin verilen hayvanlardan bazıları için avcı başına bir günlük 10 bıldırcın, 8 üveyik, 3 karatavuk , 4 çulluk-sakarmeke , 3 ‘er tahtalı-sakarca kazı, 2 keklik, 1 yaban tavşanı, 2 yaban domuzu olduğunu belirten Delgöz, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“2014-2015 Av Sezonu Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ‘’Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı” ilan edilmiştir. Malatya 15. Bölge Müdürlüğümüz sınırları dahilinde ekiplerimiz araçlarımız ve gönüllü koruma elemanlarımız ile yasadışı avcılığın önlenmesi amacı ile çalışmalarımız devam etmektedir.

Avcılığın sürdürülebilir olarak devam etmesi için yaban hayatının ve avın korunması, belirlenen kurallar çerçevesinde avın yapılması dileğiyle avcılarımıza hayırlı sezonlar diliyoruz.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız