SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Av Koruma Memuru Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:26
Av Koruma Memuru Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Av Koruma Görevlisi Teorik ve Uygulamalı Mesleki Eğitimi sona erdi. 

Altın Kayısı Ramada Otel’de yapılan iki gün süren eğitim programı kapsamında, av turizmi uygulamaları avcılık bilgi sistemi, avlak tesisi ve av koruma kontrol konularında 54 personele eğitim verildi.

Av Koruma Görevlisi Teorik ve Uygulamalı Mesleki Eğitimiyle ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cemal Akçan, şöyle konuştu: “Kara avcılığının en önemli unsurlarından biri avcılarımızın ve bunu koruyacak insanlarımızın eğitilmesidir. Biz şu ana kadar 340 bin avcımıza eğitim verdik. Ayrıca, eğitim verdiğimiz kişilerin haricinde koruma kontrolü yapan elemanlarımızı eğitiyoruz. Onlarda araziye eğitimle bir koruma memuru olarak çıkıyor. O nedenle Malatya’da, diğer kurumlardan gelen elemanların, av koruma memuru olarak eğitimlerini yaptık. Eğitim sonrası elemanlarımıza sertifika verdik. Elemanlarımız doğada yaban hayatının korunması için mücadele edecekler.” 

Av Yönetimi Daire Başkanlığı hakkında bilgi veren Akçan, şunları söyledi: “Ülkemizin en hassas doğal kaynaklarından birisi yaban hayatı kaynaklarıdır. Bunları korumak, sürdürülebilirliğini sağlayabilmek içinde av yönetimi çok önemli bir unsurdur. Onun için yeni yapılanmada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Av Yönetimi Daire Başkanlığı oluşturuldu. Av Yönetimi Daire Başkanlığı ile av hayvanlarımız korunuyor. Avcılarımızın planlı ve sürdürülebilir bir şekilde av yapmaları sağlanıyor.”

“KORUMA HİZMETLERİ VERİMLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ise, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı illerden gelen personellere koruma hizmetleri konusunda detaylı bilgi verildiğini belirterek, “Bakanlıkların yeni yapılanmasıyla birlikte diğer bakanlık ve genel müdürlüklerden Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne geçen personele Av Koruma Görevlisi Teorik ve Uygulamalı Mesleki Eğitimi verdik. Bu eğitime, bölgemize bağlı 14 ilden 54 personel katıldı” diye konuştu.

Eğitimin çok verimli geçtiğine değinen Deligöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koruma hizmetlerinde bir aksama yoktu. Koruma hizmetlerimiz çok verimli bir şekilde devam ediyor. Tabi bunun yanında bölge müdürlüğümüze yeni geçen arkadaşlarımıza koruma sistemini daha yakından tanımaları adına bu eğitimi verdik. Her anlamda verimli bir çalışma oldu. Eğitim sonunda 54 personelimize sertifika verdik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız