SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Av Yasağı Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-03-09 19:30:55
Av Yasağı Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Şube Müdürlüğü, 2015-2016 Av Döneminin 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle ülke genelinde sona erdiği uyarısında bulunarak, av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasak olduğu kaydedildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama da, “Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 2015-2016 Av Dönemi, 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle ülke genelinde sona ermiştir. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği Av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasaktır. Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi amacına yönelik olarak 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi çerçevesinde 26.05.2015 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu, 2015-2016 Av Dönemine ait avcılığın düzenlenmesine ilişkin 14 sayılı kararı almış ve alınan bu karar 05 Haziran 2015 tarih ve 29377 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Söz konusu Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 15 Ağustos 2015-21 Şubat 2016 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır. Av Sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, avın açılacağı döneme kadar avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlarda daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir. 2016-2017 Av Dönemine ilişkin av sezonu Mayıs ayında toplanacak merkez av komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek ve alınacak kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.“

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız