SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Avazınız Çıktığı Kadar Bağırın..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilköğretim okulu öğrencilerine verdiği seminerde, "Çocuklar sizin için en özel şey nedir?" diye sordu, ardından "Çocuklar en özeliniz vücudunuzdur. Vücudunuz çok özeldir. Vücudunuza hiç kimseye değdirmeyeceksiniz" uyarısında bulundu.

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Kadın Komisyonu Başkanlığı'nca MEV'in Malatya'daki kardeş okulu olan 2. Hasan Varol İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün desteği ile "Çocuklar için güvenlik önlemleri" konulu bir seminer verildi. Seminere Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, MEV Kadın Komisyonu Başkanı Fezanur Şavata, MEV Kadın Komisyonu Üyeleri, Emniyet mensupları, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

MEV Malatya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Fezanur Şavata, son dönemde okul önleri ve çevresinde başlayarak güvenliğin son derece önemli bir durum aldığını belirterek, bu nedenle bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini söyledi. Şavata, sosyal sorumluluk ve kültürel etkinliklere ağırlık verecekleri ifade etti.
Malatya'da okul önlerinde öğrencileri rahatsız edecek bir durum yaşanmadığını belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, ancak bu durumun önlem alınmayacağı anlamını taşımadığını belirterek, Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne aldıkları tedbirlerden dolayı teşekkür etti.

"SİZİN EN ÖZELİNİZ VÜCUDUNUZDUR, KİMSENİN DOKUNMASINA İZİN VERMEYİN"

Malatya'nın çok güvenli olduğunu, ancak yinede tedbirli olunması gerektiğini belirten Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, fiziksel, cinsel, duygusal istismar konularında öğrencilerin duyarlı olmasını istedi. Kahya şunları söyledi:

"Bir kişi için en önemli özeli nedir? Çocuklara soruyorum, çocuklar sizin için en özel şey nedir?" diye sordu. Kahya, soruyu cevaplandırması için bir kız öğrenciyi sahneye aldı. Kahya, "Çocuklar en özeliniz vücudunuzdur. Vücudunuz çok özeldir. Vücudunuza hiç kimseye değdirmeyeceksiniz. Dışarıda hiç kimseye vücudunuza dokundurtmayacaksınız. En özeliniz vücudunuzdur. Sizlerin korunmaya çok ihtiyacınız var. Sizlerin saflığından, temizliğinizden ve berraklığınızdan istifade edip, yanlış şeyler yapabilirler.
Mesela ne olabilir; 'Bize yol gösterir misin, şu adresi bize tarif eder misin veya şu adrese bizi götürür müsün' derlerse kesinlikle yapmayın. Ama bizim kültürümüzde insanlara yardım etmek esastır. Şu yaşlarda değil. Yaşınız ilerlesin, 20-25 yaşına gelince yardım edersiniz. Peki size birisi böyle musallat oldu. Ne yaparsınız? Avazınız çıktığı kadar bağıracaksınız, yardım isteyeceksiniz" dedi.
Öğrencilere telefon ile 155 Polis İmdat Telefonunu aratan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, çocuklardan her hangi bir kötü durumda özellikle yaşlılardan, resmi elbiselilerden ve hamile bayanlardan yardım istemelerini istedi. Kahya, öğrencilerden ödev yapmaları için anne ve babaları ile birlikte ya da bir aile büyüğü ile birlikte internet cafeye gitmelerini tavsiye etti. Öğrencilerden karanlık, ıssız ve kimsenin olmadığı yerlerde dolaşmamalarını ve okula mutlaka arkadaşları ile birlikte gidip gelmelerini de
tavsiye ederek, olumsuz durumlarda mutlaka 155 polis imdat telefon numarasını aramalarını istedi. 155 polis imdat telefonunu ararken, mutlaka doğru adres ve doğru tariflerin yapılmasını öğrencilerden isteyen Kahya, şüphelileri telefonda 155'e bildirirken eşgallerin tam olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Toplantı, Toplum Destekli Polis Bürosu görevlilerinin, çocukların ve okulların güvenliği ile ilgili semineri ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız