SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avcı Önce Bilgisayara Bakacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:22
Avcı Önce Bilgisayara Bakacak
A- A+ PAYLAŞ

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü'nde sivil toplum kuruluşları ile av ve yaban hayatının korunmasına yönelik istişare toplantısı düzenlendi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü'nde kamu kurum ve kuruluşları ile av dernekleri ile yaban hayatı konularında faaliyet gösteren dernekleri temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu proje ile Türkiye genelinde AVBİS Sistemine geçildi. Avcı Bilgilendirme Sistemi ile Türkiye genelinde avlaklar belirlendi. Avlak alan alanlarda ise kotalar belirlenecek. Belirlenen kota kadar ancak avlanabilecekler. Burna bir örnek verebilirsek, diyelim Darende’de belli bir avlak var, bu avlak da 2 bin adet bıldırcın avı yapılacak. Bu bilgisayar sistemine girilecek ve avcı ava gitmeden sisteminde kendi kaydını girecek. O avlakta kota bitince orada av yapılmayacak ve ava kapatılacak. Burada amacımız sürdürülebilir avcılık, sürdürülebilir doğal hayatı, sürdürülebilir yaban hayatı.” dedi.

Deligöz, “Avcılardan avcılık etiğine uyan olduğu gibi, bu etiğe uymayanlar da var. Ava gidince gördüğü her şeye ateş açan avcılar da var. Bu da yapan hayatının devam etmesi açısında sıkıntı yaşanmasına sebebiyet veriyor.” ifadelerini kaydetti.

Toplantıya katılan dernek yöneticilerinden ve kurum temsilcilerinden yaban hayatı ile ilgili öneri ve teklifleri tek tek alındı.

Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürü Abdullah Koç ise, yönetmenlikler ve alınan son kararlar üzerinde bilgilendirmede bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız