SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avcı Vuruyor, Hırsız Çalıyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:09:55
Avcı Vuruyor, Hırsız Çalıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İ Genel Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Türk Telekom’un çalışmalarına ilişkin olarak hazırlanan ve kabul edilen raporda Telekom’un vermiş olduğu cevaplarda ilginç ifade ve detaylar yer aldı.

İl Genel Meclis’inde kabul edilen Türk Telekom ‘un çalışmalarına ilişkin raporda, Telekom’un telefon ve internet kesintileri ile hasarla ilgili olarak verdiği cevap da şu ifadeler yer alıyor;

“KARAYOLLARI ZARAR VERDİ”

“İlimiz Merkezinde karayollarının çevre yolu çalışmaları sebebiyle çeşitli zamanlarda şebekemize hasarlar vermiştir. (Özellikle istasyon virajı ile Malatya’nın batı çıkışı, Polis Meslek Yüksek Okulu civarları vs.) Bu çalışma yapılan güzergahtan geçen çok sayıdaki fiber optik kablo ve bakır kablolara verilen hasarlarda çok sayıda vatandaşın, esnafın, resmi dairelerin telefon, internet ve metro Ethernet sisteminin kesintisine neden olmuştur.”

“HASARLARA ENGEL OLUNAMADI”

"Personel görevlendirilmesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Belediye ve Valilikle gerekli koordinasyonlar yapılmış olmasına rağmen, hasarların oluşumuna zaman zaman engel olunamamıştır.

Özellikle fiber optik kablo hasarlarında sadece fiber optik kablonun eki çok hassas olup (içilebilecek bir sigara dumanının bile fiber kablo ekini olumsuz etkilediği bilinmektedir.) kablo kapasitesine bağlı olarak yaklaşık üç saati bulabilmektedir. Oluşan hasarların ıslahı yapılmış olup şu an için merkezde her hangi bir kesinti bulunmamaktadır."

“HIRSIZLAR  ÇALIYOR, AVCILAR ATEŞ AÇIYOR”

"Malatya geneli kırsal alan santral işletmesinde yaşanan sorunlarının en başında, hırsızlık, hasar, avcı saçması, kırsalda köylere yapılan alt yapı çalışmaları, kurşun isabet etmesi vb gibi sebeplerle, arızalar meydana gelmektedir. Her tür iletişim kesintinin takibi bilgisayar sistemi üzerinde yapılmakta, vatandaşın iletişim hizmetini sağlanması için iş planı dahilinde çalışmaları devam etmektedir. Bu tür arızaların ıslahının hem arazi şartları, hem coğrafi şartları, hem malzeme ve hem kablo temini sebebiyle zaman zaman uzun zaman alabilmektedir."

“HASAR, ARIZA VE HIRSIZLIK MASRAFI 436 BİN TL”

“Bu yıl içinde şimdiye kadar yapılan hasar-hırsızlık ve kablo arızaları için harcanan iş günü ve malzeme miktarı yaklaşık olarak; 118 adet direk dikimi, 22 kilometre kablo çekimi, 100.000,00 TL tutarında bir masraf oluşturulmuştur. Şu an bekleyen hasar-hırsızlık ve kablo arızaları için gerekli olan iş gücü ve malzeme tutarı ise yaklaşık olarak; 200 adet direk dikimi, 32 kilometre kablo tesisi, 286.000,00 TL tutarı ve 50.000,00 TL işçilik olmak üzere toplam 336.000,00 TL tutarında bir masraf ön görülmektedir. Ayriyeten Kasım ayında sistemimize düşen yaklaşık 1.739 adet arızanın, %96,85’i kırk sekiz saatten önce; %99,50’si ise doksan altı saatten önce ıslahı yapılmıştır.”

“1 AY İÇİNDE 162 HASAR VE HIRSIZLIK OLAYI OLDU”

“Kasım ayı itibariyle kesinti yaşayan çözülen ve çözüm bekleyen lokasyonlar aşağıdaki şekildedir.

Son bir ay içinde 162 adet Malatya genelinde kablo-hasar-hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Bunlar içinde 68 adet işlem tamamlanmış olup problemleri giderilmiştir. 14 adet yerin kablo temini yapılmakta, 80 adetin ise aylık iş planı yapılarak ıslah çalışmaları devam etmektedir. Hırsızlık olan lokasyonlardan en son Kuluncak İlçesi Hacolar köyüne yaklaşık 8 kilometre kablo çekilerek iletişim sağlanmıştır. Diğer yerleşim yerlerinin ise çalışmaları devam etmektedir. Şu an için 14 lokasyonda da çalışmalar devam etmektedir. Hırsızlıkla ilgili olarak gerek Emniyet güçleri ile gerekse de Jandarma Komutanlığı ile gerekli koordinasyon sağlanmakta, ancak failler yakalansa bile kısa sürede tekrar dışarı çıkmaktadırlar.”

“10 AYDA 267 FATURA DÜZELTMESİ OLDU”

“Müşterilerimize fatura çıkmaması için sistem üzerinde gerekli girişimler yapılarak fatura çıkmaması sağlanmaktadır. Şayet hizmet almadıkları döneme ait faturalara ücret yansıtılmış ise de gerekli ücret düşümü yapılmaktadır. Toplamda 10 ayda 267 adet müşteriye toplamda 10.993,00 TL tutarında tutar düzeltme yapılarak faturalarda ücret iadesi yapılarak gerekli düzeltme yapılmıştır.”

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız