SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avcı'dan Kötü Haber

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:10:05
Avcı'dan Kötü Haber
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Şuanda öğretmen adayı durumunda olan, öğretmen yetiştiren eğitim fakültesi, fen fakültesi gibi kurumlardan mezun olan öğrencilerimizin sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edebilecek öğretmen sayısı ne yazık ki birbirini karşılamıyor” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını sözlü olarak cevapladı. Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’nca 2012 yılı içinde devlet üniversitelerinde araştırma inceleme konusunda toplam 350 milyon 580 bin 700 lira harcama yapıldığının belirtildiğini açıklayan Bakan Nami Avcı, personel atama ve nakilleri konusunda ise, “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak görev yapmakta iken 2002-2012 yılları arısında Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atananların sayısı 8 bin 960’dir. Ayrıca 2002-2012 arasında kurumlar arası nakil yoluyla Bakanlığımız merkez teşkilatına veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur ve hizmetli unvanında 16 personelin ataması yapılmıştır. Kurumlar arası nakil yoluyla Bakanlığımız merkez teşkilatına atanan 16 personel 2 tanesi taşra teşkilatı kadrolarına memur olarak atanmıştır” ifadelerini kullandı.

2012-2013 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 20, ortaokulda 19 olarak gerçekleştiğini söyleyen Bakan Avcı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında orta öğretimde net okullaşma oranının Türkiye genelinde yüzde 70,6 olduğunu söyledi. Bakan Avcı, öğretmen atamaları konusunda ise şu ifadeleri kullandı: 

“Şuanda öğretmen adayı durumunda olan, öğretmen yetiştiren eğitim fakültesi, fen fakültesi gibi kurumlardan mezun olan öğrencilerimizin sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edebilecek öğretmen sayısı ne yazık ki birbirini karşılamıyor. Çok sayıda atama bekleyen öğrenciler var. Milli Eğitim Bakanlığı’nın en ideal koşullarda dahi bugün istihdam edebileceği öğretmen sayısı 125 bin. Buna mukabil şuanda bu okullardan mezun olmuş olan öğrenci sayısı 250 bin civarındadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız