SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avcı'ya Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Devrimci Karargah Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı polis nezaretinde Ankara’dan İstanbul’a getirildi. Avcı, tartışmalar yaratan "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabını da yazmıştı. Başarılı emniyet müdürü Hanefi Avcı yakalama kararı ile ilgili olarak, "Hukuk kuralları çiğneniyor" dedi. Avcı, 25 Eylülde yaptığı açıklamada, "Tüm bildiklerimi, gerçekleri, herşeyi 30 Eylül'de basın açıklamasıyla anlatacağım" demişti.

İfadesi alınmak üzere İstanbul'a getirilen Avcı'nın son görev yaptığı Eskişehir'deki makamında ve evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

AVCI SAYGI ÖZTÜRK'E KONUŞTU

Avcı, hurriyet.com.tr'den Saygı Öztürk'e ''Ankara'da genel müdürlükte gözaltına alındım. Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. Hiç kimseye onurumu çiğnetmem. Adalet makamının hiçbir sorusuna cevap vermem. Benim hiç bir örgütle alakam olmadığını biliyorlar. Bu devletin kayıtlarında da vardır. Telefonlarımı hukuksuz dinlediler, suçüstü yakalandılar. Kanunsuz dinleme kitapta teşhir oldu. Kılıf bulmak, hukuk bulmak için bağlantı kurmaya çalışıyorlar. Bağlantımız olamaz. Örgüt kendileridir, bunları yapanlardır. Bunu yutmuyorum, herkes de biliyor. Avukat istemiyorum. Konuşmayacağım'' dedi.

Avcı sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları kabul etmediğini ve dün Genelkurmay Savcılığı'na kitapta yer alan iddialar üzerine ifade verdiğini belirtti.

'EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR'

Avcı'nın evinde de arama yapıldı
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim" dedi

Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu'' diye konuştu.

DEVRİMCİ KARARGAH SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

Avcı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devrimci Karargah Örgütü” soruşturması kapsamında "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, “yakalama kararı” çıkarttığı bildirildi.

VE TUTUKLANDI..
DEVRİMCİ Karargah Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Saat 15.13’te gri bir minibüsle soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş adliyesine getirilen Hanefi Avcı, hakim ve savcılar tarafından kullanılan protokol kapsından adliye alındı. Sakin olduğu gözlenen Hanefi Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Savcılık sorgusunda da soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a ifade vermediği ve susma hakkını kullandığı belirtilen Avcı, İstanbul Barosu CMK servisinden gönderilen avukatı da kabul etmedi. Hanefi Avcı’nın ifade tutanağını başka herhangi bir belgeyi de imzalamadığı belirtildi. Hanefi Avcı için ilerleyen saatlerde adliyeye iki avukat daha geldi. Avcı, bu avukatları da kabul etmedi.

“Örgüte yardım ve yataklık yaptığı" iddia edilen Hanefi Avcı, adliyeye getirildikten yaklaşık 2,5 saat sonra tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Saat 20.00 sıralarında çıkarıldığı mahkemede de ifade vermediği belirtilen Avcı, saat 21.OO sıralarında tutuklandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Hanefi Avcı'nın mahkeme sorgusunun yapıldığı odanın pencereleri adliyenin bahçesine baktığı için basın mensuplarının görüntü almasını engellemek amacıyla bahçenin ışıkları kapatıldı. Ayrıca pencerenin bulunduğu bölüme çevik kuvvet polislerince iki sıra halinde barikat kuruldu. “Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlamasıyla tutuklandığı belirtilen Avcı'nın Paşakapısı Cezaevine götürülmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız