SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AVM Tartışması TBMM'de

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AVM imarıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Ayrıca Malatya Belediyesi'nin Malatya Park Alışveriş Merkezi imar ve ruhsatlarıyla ilgili olarak yaptığı işlemler, CHP Gaziantep Milletvekili tarafından bir soru önergesiyle TBMM'ye taşındı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEĞERLENDİRMESİ..
Cumhuriyet Gazetesi'nde yeralan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'daki olayla ilgili olarak “Bir AKP klasiği daha. Halka değil rantiyeye hizmet ediyorlar” dedi. Erdoğan’a “10 bin kişiyle uğraşacağına bir ÖSYM Başkanı’yla uğraş yeter” diyen Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP arasındaki milis-bozkurt gerilimiyle ilgili olarak “Umarım sözde kalırlar” diye konuştu.

Seçim mitingi için Zonguldak’a yolculuğu sırasında beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

Malatya’daki yolsuzluk: Bir AKP klasiği daha. AKP’li belediyeler halka hizmet değil, kendi yandaşlarına hizmet için ele geçirildi. Halka değil rantiyeye hizmet veriyorlar. (Kayseri skandalıyla ilgili olarak) Başbakan’a el yazısıyla topladığı rüşveti gösteren defteri gönderdik, “ Altında imza yok” dedi. Bir insan bu kadar kıvırır. Gönder Adli Tıp Kurumu’na. Bak bakalım onun yazısı mı değil mi? İmza olsa parmak izi isterdin, o da olsa ıslak imza mı derdin. Rüşvetin belgesini de veriyoruz ama hâlâ gerekçe arıyorlar. Bir başbakan ilk kez rüşvet defterinden kişi yargılanmasın diye gerekçe arıyor.
Amacı MHP’yi bölmek: Umarım bu polemik söz düzeyinde kalır. Başbakan daha önce ülkücülere saygı duyduğunu söylemişti. Şimdi de bozkurtlara saygı duymadığını gösteriyor. Aslında bu ayrımın ne kadar yapay olduğunu herkes bilir. Başbakan’ın amacı MHP’yi bölmek.

On bin kişi değil, bir kişiyle uğraşsa yeterdi: Cumhuriyet tarihinde bir demokrasi yürüyüşüne karşı ilk kez bir başbakan “5-10 bin kişiyi yığarım” dedi. Bu bile Başbakan’ın demokrasiyi ne kadar sindiremediğini gösteriyor. Halbuki on bin kişiyle uğraşacağına sadece bir kişiyle, ÖSYM Başkanı ile uğraşsa yeterdi. Bakın ALES ’te yeni skandal yaşandı.

Konuyla ilgili ön inceleme yapan Mülkiye Müfettişinin, mevcut belediye başkanı Ahmet Çakır, eski belediye başkanı Cemal Akın ile yapılan imar tadilatlarını onaylayan AKP'li eski ve yeni 23 meclis üyesi hakkında soruşturma izni verilmesi gerektiği yolundaki raporuna karşın soruşturma izni vermeyen dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bu kararının Danıştay tarafından kaldırılması, konuyu bir kez daha gündeme taşıdı.

TBMM'YE TAŞINDI..
Cumhuriyet Gazetesi, olayı 2 gündür manşet haberleriyle duyururken, Gaziantep CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz, hem Malatya'daki bu konuyu, hem de kendi seçim bölgesindeki konuları İçişleri Bakanı Osman Güneş'in yanıtlaması istemiyle, bir soru önergesi olarak TBMM Başkanlığı'na iletti.

Konuya ilişkin haber şöyle:

"CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Malatya Belediyesi hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ağyüz, şu soruları yöneltti:

"AKP’li Malatya Belediye Başkanlığınca yasalara aykırı olarak yapılan ranta dayalı imar tadilatı için müfettişlerce düzenlenen ‘Ön İnceleme Raporu’ sonucuna göre neden soruşturma izni onayı vermediniz?

Aynı şekilde seçim bölgem Gaziantep’te çeşitli defalar şikayet edilen imar planında ‘Fıstık Geliştirme Alanı’ olarak bilinen 100 bin metrekarelik arazinin, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığınca alım-satımında aracı olunup, düşük bedelle satışı sağlandıktan sonra, Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara yol açan, imar plan tadilatıyla ticari alana dönüştürülerek büyük rant elde edilen yasalara aykırı imar değişikliği kararına neden soruşturma izni vermediniz?

Yasa dışı büyük rantlar ve şaibelerin yaşandığı, belgelendiği AKP’li belediyeler için bakanlığınız yasal yetkilerini kullanamaz iken, CHP’li Büyükşehir Antalya Belediye Başkanlığı için düzenlenen bir festivalde bir kişi öldü diye alelacele soruşturma izni vermeniz yetki istismarı ve siyasi karşıtlık sonucu değil midir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız