SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AVM'de Arapgir Günleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi ilkini Battalgazi ilçesi ile başlattığı tanıtım günleri bu kez Arapgir ile devam ediyor.

AVM’de başlayan Arapgir Günleri’nde ilçeye özgü, el emeği ürünleri, yöresel tatları, kültürel sanatsal öğelerinin yanı sıra, Türk basın hayatında 57 yıldır kesintisiz yayın hayatını sürdüren Arapgir Postası Gazetesi’nin standı da yer alıyor.

Tanıtım Günleri’nin açılışına, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi Müdür Ali Günaçar konuşmasında, Malatya’nın en eski ilçesi olan Arapgir’i kısıtlı bir süre de olsa tanıtımına katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise , “Arapgir’in tanıtımını çeşitli platformlarda tanıtma imkanı bulduk. Ancak bu kadar büyük bir alışveriş merkezinde bunu ilk defa yapıyoruz. Biz yöresel ürünlerimizle, folklorumuzle, mimarimiz ile Malatya’nın farklı ilçesiyiz. Daha doğrusu biz Malatya’nın farkıyız” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ercan Turan da, 1 yıldır Arapgir’de görev yaptığını ve bazı şeylerin yeni farkına vardığını belirterek; “Arapgir Malatya’ya 120 kilometre ve en uzak ilçesi. Bu nedenle bu tanıtıma ihtiyacı vardı. Bu nedenle büyük bir heyecan yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından dua edildi. Gül duasında; “Allah’ım Arapgir’de bulunan tarihi camileri her vatandaşın 1 defa da olsa görmesini nasip eyle” şeklinde dua etti.

Arapgir Günleri, 16 Ekim'de sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız