SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AVM'deki Harcama Malatya'da Kalmıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:11:18
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşlara gönül rahatlığı içinde Ramazan alışverişlerini esnaflardan yapmaları çağrısında bulundu.

Başkan Keskin, beraberindeki Oda Başkanları ile birlikte Yeni Camii ve Akpınar Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek, Ramazan ayı ile ilgili esnafa uyarıda bulundu. Keskin, vatandaşlardan Ramazan alış verişlerini esnaftan yapmalarını istedi.

MESOB Başkanı Keskin, peynirci esnafına yaptığı ziyaret esnasında “Peynirci esansımızda satılan yayla peynirlerini herkes gönül rahatlığı ile alarak çocuklarına yedirebilir. Ramazan ayı öncesinde bütün Malatyalıları ve halkımızı peynirci esnafımızdan alış veriş yapmaya davet ediyorum. Esnafımız kendi çocuğuna yedirmediğini başkasına satmaz, kendisini yemediğini başkasına yedirmez” dedi.

Kadayıfçı esnafını da ziyaret eden Keskin, imalatçı esnafın mutfağını mutlaka müşteriye göstermesini isteyerek, “Alış veriş yapanlar gönül rahatlığı içinde aldığını yiyebilmeli” uyarısında bulundu.

Esnaf ziyaretinin sonunda açıklamada bulunan Keskin, “Kendi esnafımızı kendimiz denetlemek için esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Özellikle yiyeceklerin hijyenlik ve doğal olması, herkesin gönül rahatlığı ile yiyebilmesi için bizde esnafımızı ziyaret ediyoruz. Bütün Malatya halkını görün rahatlığı ile esnafından alışveriş yapmaya davet ediyorum. Çünkü esnaftan yapılan harcama tekrar Malatya’ya dönüş yapacak. Ama marketlere ve AVM’de yapılan alışverişlerin harcaması Malatya’da kalmıyor. Hatta bazı marketlerde yapılan alışveriş harcamaları yurt dışına çıkartılıyor. Malatyalı kendi esnafından, kendi evladından, kendi öz varlığından alışveriş yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Ramazan ayında artan kayıt dışı işyerlerine ve merdiven altı üretimler konusunda yetkili makamları denetim yapmaya davet eden Keskin, “Ben esnafıma güveniyorum. Ben yetkilileri merdiven altında imalat yapanlara ve yanlış yapanların üzerine gitmelerini ve denetimlerini sıklaştırmalarını istiyorum. Biz esnafız, biz yanlış yapmayı, hile yapmayı bilmeyiz. Bunu açıkça söylüyorum, biz bunu söyleyince yetkililer kayıt dışının üzerine gitmiyorlar, kayıt altındaki esnafın üzerine gidiyorlar. Bunu da yapınca, ‘Sizin odalarınız söyledi, biz sizi denetlemeye geldik’ diyorlar. Açık yüreklilikle söylüyorum; benim kayıt altındaki esnafımız dahi yanlış, hileli mal sattığı zaman, hijyenlik mal satmadığı zaman onların karşısında durup, hesabını ben de soracağım. Ben bütün yetkililerin görevlerini yerinde yapmalarını istiyorum. Özellikle Ramazan ayını fırsat bilerek merdiven altı tabir edilen imalathane ve işyeri açanlara karşı taviz verilmesin. Yanlış yapanın üzerine beraber gidelim, beraber çözelim. Vatandaşın hakkını korumakta bizim boynumuzun borcudur. Bizim esnafımızı gezip denetlememiz bundan dolayıdır. Bizim amacımız, halka temiz ve hijyenik mal yedirmek. Kayıt altındaki esnaf zaten sizin esnafınız, bunun üzerine gitmesinler, yanlış yapanın üzerine gitsinler. Ama sürekli kayıt altındaki esnafın üzerine gidiliyor, kayıt dışı ile hiç kimse uğraşmıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız