SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AVM'ler Esnafı Olumsuz Etkiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, merkezlerde alışveriş merkezlerine kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte Niyazi Mısri Caddesi’nde pazar esnafını ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, esnafın isteklerini ve sorunlarını dinledi.

Milletvekili Ağbaba, “Malatya ve Türkiye’nin temel problemlerinden birisi, gelişigüzel sokak aralarına kadar alışveriş merkezleri, uluslararası sermaye şirketlerine bağlı marketlerin açılmasıdır. Merkezdeki AVM’ler esnaf ve pazarcıların işini etkilemektedir. Belediyenin sabit modern semt pazarları yapması lazım. Belediye gerekirse ruhsat vermede zorluk çıkarmalıdır. Esnafın öldürülmemesi için AVM’ler merkez dışına yapılmalıdır” dedi.

Kayısı esnafının sorunlarına da temas eden Ağbaba, şöyle konuştu: “Maliye Bakanı’na önerge verip, 30-40 bin ton kayısı alınıp okullarda öğrencilere, kışlada askerlere dağıtılmasını önerdim. İnşallah önerim dikkate alınır. Böylece stoktaki kayısı azalırsa, fiyat yükselir ve üretici alınterinin karşılığını alır.” 

Ali Ulutaş isimli pazarcı, “Fındık kabuğunun kilosu 2 TL, ben ise 70 kuruşa kayısımı sattım. Kayısıda alınterimizin karşılığını alamadık” dedi.

Hasan Özdemir isimli vatandaş da, üreticinin perişan olduğunu dile getirip mazotun litresinin 5 TL’ye dayandığını dile getirdi.

Bir esnaf ise, “Pazar kurduğumuz gün o bölgedeki market sebze meyve fiyatını düşürüyor. Ayrıca, market önüne sebze meyve diziyor. Bu esnaflığa sığmaz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız