SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AVM'lerin Sonu Geldi!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:34
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, dünyada artık AVM’lerde bir doyum noktasına ulaşıldığını ve yeniden çarşı esnafına bir yönelişin olduğunu söyledi. 

Keskin beraberindeki esnaf odaları başkanları ile birlikte İnönü Kapalı Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret etti. Keskin, amaçlarını hem esnafın sorunlarını dinlemek ve hem de Büyükşehire hazırlık konusunda esnafların görüşünü almak olduğunu söyledi.

İnönü Kapalı Çarşı İş Merkezi Yönetimi Başkanı Saim Güntan ile İnönü Kapalı Çarşısı Kooperatifi Başkanı Orhan Kahtalı ile de görüşen Keskin, “İnönü Kapalı Çarşısı, Malatya’nın en önemli alışveriş merkezlerinden birisiydi. Yeni açıldığında burası lüks ve pahalı bir yerdi. Artık bu imajı yıkmamız gerekiyor. Malatya halkını buraya çekmemiz gerekiyor. Hiç bir AVM, çarşı esnafının yerini tutamaz. AVM dediğiniz 4 duvarın arasıdır. Dünyada artık AVM’lerin sonları geldi. İnsanlar tekrar çarşıya yöneliyor. İnönü Kapalı Çarşısını yeniden canlandırmalı ve bütün Malatya halkını buraya çekmeliyiz. Artık burada 120 esnafın kendi dükkanı var. Eskisi gibi kira sorunu yoktur” dedi.

Keskin şunları söyledi, “Bütün Malatyalıları İnönü Kapalı Çarşısı’na davet ediyorum. Bir gelip, kaliteyi ve fiyatları kıyaslasınlar. Gidip AVM’lere de baksınlar, kapalı çarşıdaki esnafa da baksınlar. Bir kıyaslama yapsınlar. Kaliteyi ve fiyat farkını göreceklerdir. Eski kötü imajı birlikte yıkacağız” diye konuştu.

Keskin, dönem dönem çarşı esnaflarının toplu halde indirim kampanyaları düzenlemesini de önererek, “Kaliteli ürün ve düşük fiyattan satış yapıyorsunuz. Halkımızın çarşı esnafına yönelmesi için kampanyalar düzenlemeliyiz. Sosyal çalışmalara ve projelere öncülük yapmalıyız. Bu nedenle çarşı esnaflarımız dönem dönem toplu halde indirim kampanyaları yapmalıdır. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu konuda her zaman öncülük yapacağız. Esnaf ve sanatkarımız yeniden eski günlerine dönecek ve çarşılarımız yeniden canlanacak. AVM’ler hiçbir zaman çarşı esnafının yerini alamaz. AVM’lerin Avrupa’da sonu geldi, Türkiye’de sonları geldi” şeklinde konuştu.

Keskin, İnönü Kapalı Çarşısındaki tüm esnaf ve kuyumcuları tek tek ziyaret, sorun ve taleplerini dinledi. Keskin ziyareti esnasında tezgahlarda gençleri görmesinden dolayı da mutluluğunu ifade ederek, “Gençlerimizin işin başında olması bizi mutlu ediyor” dedi. Bayanları da tebrik eden Keskin, “Bayanlarımızın iş cesaretine ve girişimciliğine güveniyoruz” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, İnönü Kapalı Çarşısı’ndaki belediye ile ilgili sorunların çözümü konusunda da girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız