SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AVM'ye 'Gecekondu' Eklenti!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:03
AVM'ye 'Gecekondu' Eklenti!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatyapark AVM’nin Hilton Oteli’ne bakan doğu tarafındaki çıkış kapısı önüne gecekondu tarzı yapılan eklenti dikkat çekti.  AVM’nin içinde doğu tarafına bakan kapının bulunduğu alandaki boşlukta yapılan çalışmalarla yeni bir kapalı alan oluşturulurken, kafeterya olarak kullanılacağı izlenimi veren eklentinin tadilat projesinin bulunmadığı ve kaçak olduğu ortaya çıktı.  

Belediyelerin haberi yok

İmar Planı mahkeme kararıyla iptal edildiği için, ‘Plansız alanda’ kalan Malatya Park AVM’nin doğu tarafına bakan çıkış kapısına yapılan tesisten hem Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hem de alanın imar ilişkileri bakımından bağlı olduğu Yeşilyurt Belediyesi’nin haberdar olmadığı öğrenildi.

Söz konusu eklenti için tadilat projesi hazırlanıp ilgili belediyenin İmar Müdürlüğü’nden izin alınması gerekirken, Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi, imar ve şehircilik müdürlükleri, imar komisyonlarının dahi konudan haberdar olmadığı, eklentinin kaçak yapıldığı belirlendi. Tesisin doğu tarafında cep otoparkından sonra yayaların yürümesi için bırakılan kaldırımı da işgal ettiği görülüyor.

“Plan tadilatı şart”

Konuyla ilgili görüştüğümüz teknik uzmanlar ise tamamlanmış bir binada daha sonra yapılacak her hangi bir çalışma için ‘Tadilat projesi’ hazırlanması ve bunun ilgili belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğünde onaylatılması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, “Böyle bir proje yoksa söz konusu imalat kaçaktır ve müdahale edilip mühürlenmesi gerekir. Kaldı ki, Malatya Park AVM, zaten imar planı iptal edilmiş ve şu an hali hazırda ‘Plansız alanda’ kalan bir yapı. İptal edilen imar planında belirlenen yoğunluk hakkını kullandı. Kapalı alan kriterini doldurdu. Tadilat projesi hazırlansa bile yeteri kadar kapalı alan olduğu için yeni bir kapalı alan olmaz. Böyle bir plana onay verilmesi olumsuz örnektir ve başka binaların yanlarına veya içlerine böyle yapılaşmalar eklenir” şeklinde görüş belirttiler. 

Kaçak imalatın yapıldığı AVM kapısı mühürlenmişti

MalatyaPark AVM’nin İmar Yasası ve Özelleştirme Mevzuatı’na aykırı biçimde inşa edilmesi, yine İmar Yasası’na aykırı biçimde cins değişikliği ile ticaret-konut-turizm ve sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi ve yapı kullanım izin belgesi olmadan faaliyete geçmesi konusunda Malatya İdare Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında mahkeme “AVM’nin faaliyetinin durdurulması’ yönünde karar vermişti. 

AVM’nin mühürlenerek faaliyetlerinin durdurulması yönündeki mahkeme kararını uygulaması gereken Ahmet Çakır yönetimi, ‘AVM’nin mühürlendiğini, ancak mührün nereye vurulduğunu’ bilinmediğini açıklamıştı. Ancak konuyu takip eden Malatya’ya Bakış Gazetesi muhabiri Gürhan Selen, Malatya Belediyesi’nin ‘Mahkeme kararını yerine getiriyormuş izlenimi sağlamak için yaptığı sözde mühürlemeyi, şimdilerde kaçak eklentinin yapıldığı bu kapıdaki mühürün, önüne konulan saksılarla gizlediğini ortaya çıkarmıştı. 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatyapark AVM binası için İmar Yasası’na aykırı biçimde yapı kullanma izin belgesi düzenlemek, Malatya İdare Mahkemesi’nin AVM’nin faaliyetinin durdurulmasına yönelik kararını uygulamamak, hukuki hiçbir geçerliliği olmayan yapı kullanma belgesi ile AVM’nin açılışına onay vermek, mahkemenin aksi yöndeki kararına karşın halen AVM’nin faaliyetlerine devam etmesine izin vermek gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Çakır, yargılama sonucunda  beraat etmiş, beraat kararında bir gün sonra ise AKP Ahmet Çakır’ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız