SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Avrupa Birliği Okulu' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi ülkemizin Avrupa Birliği sürecine yerelde katkı sağlamak amacıyla, toplumun AB ile ilgili bilgi eksikliğini azaltmak, AB mevzuatının içerdiği konuları halka daha anlaşılır bir dil ile ifade etmek, Avrupa Birliği ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerine ve halka yönelik bilgi ağlarını genişletmek amacıyla "Avrupa Birliği Okulu" projesini başlattı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen programa, Avrupa Birliği Çalışma Grubu Temsilcisi Oğuzhan Göktolga, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Avrupa Birliği Okulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Avrupa Birliği Çalışma Grubu Temsilcisi Oğuzhan Göktolga, toplum olarak Avrupa Birliği hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımızı, bu açığımız kapatmak ve Avrupa Birliği mevzuatının içerdiği konuları daha anlaşılır bir dil ile ifade etmek için "AB Okulu" Projesini Malatya'da başlattıklarını belirtti.

Avrupa Birliği hakkında bilgi dağarcığını genişletmek amacıyla programın 3 ana başlık altında ele alınacağını, 1.bölümde Avrupa Birliği nedir, işleyişi ve organları, 2.bölümde Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri üzerinde durulacağını, 3.bölümde ise Proje Döngüsü eğitiminin verileceğini belirtti.

Avrupa Birliği ve uluslar arası sistemdeki konumu hakkında bilgi veren Baharçiçek, Avrupa Birliğinin siyasi gücünün askeri gücünden daha etkin olduğunu uluslararası arenada bu siyasi gücünü kullandığını vurguladı. Dersin ilerleyen bölümlerinde öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandıran Baharçiçek, Kent Konseyinin bu çalışmasının çok önemli olduğunu, bu projeden faydalananların şanslı olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız