SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa-Elazığ Seferine Ara..

A- A+ PAYLAŞ

Ögertur'un Almanya'dan Elazığ'a yaptığı direkt uçuşlar, kış tarifesinde yer almadı. Şirketin uçuşlarına beş ay ara verdiği, 2011 yılı Mart ayından itibaren Almanya-Elazığ direkt uçuşlarına yeniden başlamasının planlandığı belirtildi.

Elazığ Havaalanı'nın pistinin büyütülmesinin ardından yurt dışından başlatılan uçak seferleri Avrupa'da yaşayan Elazığ ve bölgedeki illerin vatandaşları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı. Yaz aylarında yapılan seferlerde firma ek seferler koyarak yolcu talebine karşılık vermişti. Almanya'dan yaz tarifesi kapsamında son seferini 26 Ekim'de yapan firma bu tarihten sonra başlattığı kış tarifesinde seferlerini durdurdu. Yetkililer, yaz tarifesinde bazen sekiz uçak yolcu taşımasına kadar çıkıldığını, kış aylarında da bu sayının iki uçak yolcu olacak sayıyı bulacağını belirttiler. Ancak firmanın Almanya'da anlaşma yaptığı şirketle sözleşmesinin dolması nedeniyle uçuşlarını tekrar yaz tarifesine geçilmesine kadar durdurduğu bildirildi.

Öger- tur'un kış tarifesinde Elazığ seferlerine ara vermesi üzerine bu boşluğun Sunexpres ile doldurulması planlanmış ancak bu firma önce Elazığ seferlerini başlatacağını açıklamasına karşın daha sonra Elazığ'ı iptal ederek Malatya'ya sefer düzenleyeceğini bildirmişti.
Alınan bu karar büyük bir tepki ile karşılaşmıştı.

Elazığ'ın bulunduğu coğrafi konum itibarıyla bölgenin merkezi olduğunu belirten yetkililer, "Almanya'dan yapılan uçak seferlerinden Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Muş gibi illerde yaşayan vatandaşlar da rahatlıkla yararlanıyordu.

Şimdi bu illerde yaşayan vatandaşlar Elazığ'ı geçerek Malatya'ya gitmek zorunda kalacak. Bu çok önemli bir zaman kaybına yol açacak. Girişimlerin olması durumunda bu seferlerin tekrar Elazığ'a getirilmesi mümkün olabilir" dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız