SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Gezdiren Fidanlar!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:17
Avrupa Gezdiren Fidanlar!.
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi’nin ‘Boylu Fidan Alımı’ ihalesinin perde arkasında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 
 
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında düzenlenen ‘Boylu Fidan Alım’ ihalesinde Malatya Belediyesi’ne tanesi ortalama 800 TL’den fidan satan firmanın, Malatya Belediyesi üst düzey yöneticilerinin Avrupa Turu’nu finanse ettiği öğrenildi. 
 
İhaleyi Alan Firmadan Belediyecilere Avrupa Gezisi
 
Malatya Belediyesi’ne ziraat mühendisleri, botanikçiler ve fidan üreticilerinin tanımlamasıyla ‘Uçuk ve astronomik’ fiyatlarla fidan satan firmanın, ihalenin içeriğini hazırlayan, düzenleyen ve gerçekleştiren Malatya Belediyesi personelinin Avrupa gezisini finanse ettiği bildirildi.
 
Avrupa Gezisi!.
 
Malatya Belediyesi 13 Aralık 2011 tarihinde  ‘Boylu Fidan Alımı’ düzenlemiş ve İstanbul merkezli bir inşaat şirketinden her biri ortalama 800 TL’den 2200 adet ithal fidan satın almıştı. 
 
İstanbul merkezli bir inşaat şirketi olan Mim Doğal Kaynaklar İnşaat ve San. Ltd. Şirketi’nin kazandığı ihale ile 2200 fidan için Malatya Belediyesi firmaya 1 milyon 753 bin 48 TL ödeme yaptı. 
 
İhale sonrasında ise, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Belediye Başkan Yardımcısı Vekili iken kısa bir süre önce bu görevden alınan Abuzer Kabakaş, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Çetin Bozkurt, İhale Komisyon Başkanı ve Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Turan Özbey ile Park Bahçeler Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Turan Özbey’in amcasının oğlu İsmail Özbey Avrupa turuna çıktı. 
 
Fidan ihalesinin içeriğini hazırlayan, düzenleyen ve gerçekleştiren üst düzey Malatya Belediyesi personelinin Avrupa Turu’nu fidan ihalesini kazanan firmanın finanse ettiği belediye tarafından da doğrulandı. ‘Skandal’ diye yorumlanan belediyecilerin gezisinin finansmanını ihaleyi alan firmanın karşılaması tepki çekti.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın üst düzey belediye personelinin Avrupa gezisi masraflarının fidan ihalesini kazanan firma tarafından karşılandığı yönündeki iddiayı şifahi olarak doğruladığı belirtilirken, bir basın açıklaması ile iddialara cevap vereceği bildirildi. 
 
İhale Etik Kurulu’na Taşınabilir
 
Bu arada ihaleyi kazanan firmanın sponsorluğunda Avrupa Turu’na çıkan Malatya Belediyesi yöneticilerinin bu davranışının Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na taşınabileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız